Aksamitny krem szpinakowo – serowy

Szpinak górą! Zachęcamy zatem do dodania tego warzywa do swojej diety! Przedstawiamy przepis na krem szpinakowy z serkiem topionym.

Składniki:

– 100 g serka topionego kremowego MSM Mońki
– 300 ml słodkiej śmietany 18%
– 200 g świeżego i młodego szpinaku
– 2 ząbki czosnku
– Szczypta gałki muszkatołowej
– Sól, czarny pieprz do smaku

Przygotowanie:

Szpinak umyć, zmiksować ze śmietanką i dodać wyciśnięty przez praskę czosnek.
Serek topiony włożyć do garnka. Dodać zmiksowany szpinak i wymieszać wszystko oraz doprawić do smaku. Podgrzać aż do wrzenia, często mieszając aby krem się nie przypalił.

zupa krem szpinakowy

Aksamitny krem szpinakowo – serowy

Smacznego!

Leave a Reply