Cukinia faszerowana indykiem

Drukuj
 

Cukinia jest nieodłącznym elementem letniego menu. Przedstawiamy więc prosty i szybki przepis na cukinię faszerowaną indykiem. Sprawdź nasz przepis i przekonaj się, jakie to łatwe!

Składniki:

  • cukinia (2 sztuki),
  • filet z indyka (200 g),
  • pieczarki (8 sztuk),
  • pomidory suszone (5 sztuk),
  • cebula szalotka (2 sztuki),
  • śmietana 12% (200 g),
  • 1 jajko,
  • starty parmezan (4 łyżki),
  • kiełki słonecznika (2 garści).

Przygotowanie:

Mięso pokrój w kostkę, a pieczarki w ósemki. Następnie pokrój suszone pomidory i posiekaj cebulę. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż mięso, szalotkę i pieczarki. Dodaj suszone pomidory i wlej śmietanę. Całość zagotuj, a potem wystudź. Dodaj jajko i wymieszaj. Umyte i osuszone cukinie przekrój wzdłuż na pół i wydrąż ich środki w taki sposób, aby powstały tzw. łódeczki. Następnie wypełnij je przygotowanym farszem, posyp serem i ułóż na blasze, wyłożonej pergaminem. Wstaw do piekarnika, nagrzanego do 190 stopni Celsjusza. Piecz przez około 15 minut. Upieczone cukinie, posyp kiełkami słonecznika.

Smacznego!

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Pierożki nadziewane dynią
Jesień nieodłącznie kojarzy nam się z dynią. Przedstawiamy więc prosty...
Medaliony drobiowe
Nie masz pomysłu na obiad? Przedstawiamy smaczny i szybki pomysł na drugie danie....
Knedle ze śliwkami. Jak je zrobić?
Pojawienie się śliwek w sprzedaży oznacza, że wielkimi krokami...
Proste chili sin carne z cukinią i z cieciorką…
Jeśli nie masz ochoty na mięso, polecamy prosty...
Kotlety ziemniaczane na różne sposoby…
Kotlety ziemniaczane to potrawa, która smakuje nie tylko...

Kalendarz

Październik 2020
pon wt śr czw pt sob nie
« Wrz    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031