Domowe racuchy

Drukuj
 

Puszyste i pyszne domowe racuchy do świetny pomysł na podwieczorek.

Składniki:

– 80 g wody mineralnej
– 60 g masła
– 60 g cukru pudru
– 100 g mąki
– 3 jajka

Wykonanie:

W garnku do wrzącej wody dodać masło i cukier puder. Poczekać, aż się wszystko rozpuści. Dodać mąką, ucierać aż się zrobi kulka ciasta. Wyjąć do miseczki i dodać jajka, wymieszać.

Ponownie włożyć do ciepłego garnka, ucierać do uzyskania masy. Nabrać masę w dwie łyżki (trzymać je cały czas w wodzie), formować zgrabne racuszki i przekładać je na patelnię do głębokiego oleju. Smażyć na złoty kolor z dwóch stron. Osączyć z nadmiaru tłuszczu (na papierowym ręczniku), posypać cukrem pudrem.

Domowe racuchy

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Pierożki faszerowane kurczakiem, kurkami i dynią
Gotując zawsze warto sięgać po sezonowe składniki,...
Grillowane papryki z pikantnym farszem
Wiosenna pogoda to wyśmienity moment na to, by oficjalnie rozpocząć...
Konfitura z dyni z ciastem drożdżowym
Proponujemy przepis na przepyszną konfiturę z dyni – bezapelacyjnej...
Ser żółty marynowany w ziołach
Ser żółty można nasycić bogatym smakiem dzięki zanurzeniu drobnych...
Soczyście warzywne burgery z buraka
Zastępując krwiste mięso soczystymi burakami przygotujemy tradycyjny...

Kalendarz

Listopad 2018
pon wt śr czw pt sob nie
« Paź    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930