Domowe racuchy

Drukuj
 

Puszyste i pyszne domowe racuchy do świetny pomysł na podwieczorek.

Składniki:

- 80 g wody mineralnej
- 60 g masła
- 60 g cukru pudru
- 100 g mąki
- 3 jajka

Wykonanie:

W garnku do wrzącej wody dodać masło i cukier puder. Poczekać, aż się wszystko rozpuści. Dodać mąką, ucierać aż się zrobi kulka ciasta. Wyjąć do miseczki i dodać jajka, wymieszać.

Ponownie włożyć do ciepłego garnka, ucierać do uzyskania masy. Nabrać masę w dwie łyżki (trzymać je cały czas w wodzie), formować zgrabne racuszki i przekładać je na patelnię do głębokiego oleju. Smażyć na złoty kolor z dwóch stron. Osączyć z nadmiaru tłuszczu (na papierowym ręczniku), posypać cukrem pudrem.

Domowe racuchy

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Jogurtowy deser bananowy
W czasie długiego dnia pracy przychodzi taki moment, kiedy mamy ochotę na drobną...
Szybki tort orzechowy
Orzechowy torcik z masą kajmakową na gotowych spodach, który przygotujemy w mgnieniu...
Tartaletki z karmelizowaną śliwką
Przepis na pyszne tartaletki z karmelizowaną śliwką – królową...
Sernik na zimno z serkiem mascarpone
Pyszny, a w dodatku prosty w wykonaniu, taki jest właśnie przepis...
Tort z kremem kokosowym
Polecamy przepis na wspaniały, orzeźwiający tort, którego przygotowanie zajmie...

Kalendarz

Styczeń 2018
pon wt śr czw pt sob nie
« gru    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031