Domowe racuchy

Drukuj
 

Puszyste i pyszne domowe racuchy do świetny pomysł na podwieczorek.

Składniki:

– 80 g wody mineralnej
– 60 g masła
– 60 g cukru pudru
– 100 g mąki
– 3 jajka

Wykonanie:

W garnku do wrzącej wody dodać masło i cukier puder. Poczekać, aż się wszystko rozpuści. Dodać mąką, ucierać aż się zrobi kulka ciasta. Wyjąć do miseczki i dodać jajka, wymieszać.

Ponownie włożyć do ciepłego garnka, ucierać do uzyskania masy. Nabrać masę w dwie łyżki (trzymać je cały czas w wodzie), formować zgrabne racuszki i przekładać je na patelnię do głębokiego oleju. Smażyć na złoty kolor z dwóch stron. Osączyć z nadmiaru tłuszczu (na papierowym ręczniku), posypać cukrem pudrem.

Domowe racuchy

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Wielkanocny koszyczek pełen symboli
Wielkanoc to niekwestionowane święto jajka, symbolizującego odradzające...
Jogurtowy deser bananowy
W czasie długiego dnia pracy przychodzi taki moment, kiedy mamy ochotę na drobną...
Przepisy na słodkie drinki kawowe
Napoje kawowe za sprawą dobrze dobranych dodatków mogą z powodzeniem...
Rozgrzewający deser na jesienno-zimowe „spadki”
Druga połowa roku to okres spadków. Spadają liście,...
Pikantna zupa serowa z szynką i chili
Idealna na jesienno-zimową aurę zupa. Pikantne potrawy ostrym...

Kalendarz

Kwiecień 2018
pon wt śr czw pt sob nie
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30