Domowy kebab z sosem czosnkowym

Drukuj
 

Kto nie lubi czasem zaniechać dietetycznego rygoru i zjeść potężnego kebaba?

Domowy kebab z sosem czosnkowym

Składniki:
– filet z kurczaka – 200g
– przyprawa do kebabu – 1 łyżka
– sałata – 4 liście
– pomidor – 1 szt.
– cebula czerwona – 1 szt.
– frytki do pieczenia w piekarniku – 1 garść
– olej – 1 łyżka
– bułka do kebabu – 2 szt.
– sos czosnkowy Tarsmak

Wykonanie:
Filety z kurczaka dokładnie natrzeć przyprawą i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Odstawić do ostygnięcia. Przekrojoną bułkę wstawić do rozgrzanego piekarnika razem z frytkami, żeby się podpiekły (bułkę wyciągamy trochę szybciej). Ostudzonego fileta kroimy w paseczki, ponownie podsmażamy na patelni i umieszczamy razem z pokrojonymi warzywami i upieczonymi frytkami w bułce. Zawartość bułki polewamy obficie sosem czosnkowym Tarsmak.

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Grillowane steki z gorczycą i majerankiem
Przed nami majówka! Kilka dni wolnego, które zapewne spędzisz...
Pieczona biała kiełbasa na Wielkanoc!
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Dlatego polecamy Państwu...
Wielkanocne jajka w nowej odsłonie!
Jajka są nieodłącznym elementem Wielkanocy. Podawane najczęściej...
Pyszny żurek w chlebie
Żurek (żur) to staropolskie danie, podawane najczęściej z jajkiem, gotowanym...

Kalendarz

Maj 2019
pon wt śr czw pt sob nie
« Kwi    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031