Domowy kebab z sosem czosnkowym

Drukuj
 

Kto nie lubi czasem zaniechać dietetycznego rygoru i zjeść potężnego kebaba?

Domowy kebab z sosem czosnkowym

Składniki:
– filet z kurczaka – 200g
– przyprawa do kebabu – 1 łyżka
– sałata – 4 liście
– pomidor – 1 szt.
– cebula czerwona – 1 szt.
– frytki do pieczenia w piekarniku – 1 garść
– olej – 1 łyżka
– bułka do kebabu – 2 szt.
– sos czosnkowy Tarsmak

Wykonanie:
Filety z kurczaka dokładnie natrzeć przyprawą i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Odstawić do ostygnięcia. Przekrojoną bułkę wstawić do rozgrzanego piekarnika razem z frytkami, żeby się podpiekły (bułkę wyciągamy trochę szybciej). Ostudzonego fileta kroimy w paseczki, ponownie podsmażamy na patelni i umieszczamy razem z pokrojonymi warzywami i upieczonymi frytkami w bułce. Zawartość bułki polewamy obficie sosem czosnkowym Tarsmak.

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Pierożki faszerowane kurczakiem, kurkami i dynią
Gotując zawsze warto sięgać po sezonowe składniki,...
Grillowane papryki z pikantnym farszem
Wiosenna pogoda to wyśmienity moment na to, by oficjalnie rozpocząć...
Konfitura z dyni z ciastem drożdżowym
Proponujemy przepis na przepyszną konfiturę z dyni – bezapelacyjnej...
Ser żółty marynowany w ziołach
Ser żółty można nasycić bogatym smakiem dzięki zanurzeniu drobnych...
Soczyście warzywne burgery z buraka
Zastępując krwiste mięso soczystymi burakami przygotujemy tradycyjny...

Kalendarz

Styczeń 2019
pon wt śr czw pt sob nie
« Gru    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031