Grecka pizza, czyli chlebek pita zapiekany ze szpinakiem…

Drukuj
 

Poznaj ciekawy i prosty przepis na pizzę po grecku. To idealna przystawka, która sprawdzi się na domówkach. Jest prosta i szybka w przygotowaniu. Sprawdź i przekonaj się sam!

Składniki:

  • duży, płaski chlebek pita,
  • 1/4 szklanki pokrojonej w kostkę cebuli,
  • 3/4 szklanki rozmrożonego szpinaku,
  • 1/4 szklanki rozdrobnionego sera feta,
  • 1/4 łyżeczki oliwy z oliwek,
  • 1/4 łyżeczki sproszkowanego czosnku,
  • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu,
  • sól.

Przygotowanie: 

Przysmaż cebulę na oliwie z oliwek, dodaj szpinak i duś pod przykryciem około 3 minuty. Dopraw pieprzem, czosnkiem i solą. Ułóż w formie do pieczenia chlebek pita, posmaruj przygotowanym sosem, posyp pokruszoną fetą i wstaw do piekarnika, rozgrzanego do 250 stopni Celsjusza. Piecz około 15 minut.

Smacznego!

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Pełna smaków tarta z dynią, fetą i karmelizowaną cebulą
Jesień puka już do naszych drzwi, a długie,...
Pieczeń z białej kiełbasy z jajkiem w cieście…
Delektuj się pysznym daniem podanym na ciepło...
Pieczona biała kiełbasa na Wielkanoc!
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Dlatego polecamy Państwu...
Wielkanocne jajka w nowej odsłonie!
Jajka są nieodłącznym elementem Wielkanocy. Podawane najczęściej...
Pierożki faszerowane kurczakiem, kurkami i dynią
Gotując zawsze warto sięgać po sezonowe składniki,...

Kalendarz

Październik 2020
pon wt śr czw pt sob nie
« Wrz    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031