Grillowane papryki z pikantnym farszem

Drukuj
 

Wiosenna pogoda to wyśmienity moment na to, by oficjalnie rozpocząć sezon kulinarnych przygód z grillem w roli głównej. Choć kiełbasa to niezaprzeczalna królowa grillowego menu, inspirując się bogactwem pojawiających się w sklepach warzyw możemy odkryć zupełnie nowe oblicze przygotowywanych na ruszcie potraw.

Składniki:

– 3 świeże papryki kolorowe
– 600 g mielonej baraniny (można zastąpić innym mięsem, np.: wieprzowo-wołowym)
– 1,5 łyżeczki płatków chili
– 2 gałązki świeżego rozmarynu
– 300 g sera żółtego Gouda MSM Mońki
– sól do smaku

Wykonanie:

Paprykę umyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Ser żółty zetrzeć na tarce, na grubych oczkach i połowę wymieszać z mięsem. Dodać również posiekany rozmaryn, płatki chili, sól do smaku i całość wymieszać. Tak przygotowanym farszem luźno (nie ubijając) wypełnić połówki papryk. Posypać pozostałym serem i grillować na wolnym ogniu pod przykryciem.

Podawać z bagietką pszenną.

fot. Grillowane papryki z pikantnym farszem

Smacznego!

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Tartaletki z serem, szynką i piklami
Posiłek na świeżym powietrzu smakuje znacznie lepiej niż ten...
Grecka spanakopita ze szpinakiem i aldamerem
Danie to możemy przygotować na kilka sposobów: z ciasta...
Wielkanocna babka ziemniaczana
Na Podlasiu królową wielkanocnych potraw jest babka w wersji wytrawnej,...
Walentynkowy afrodyzjak: mule w sosie pomidorowym
Możliwości dotarcia do serca ukochanej osoby jest...
Sajgonki z serem i warzywami
Sajgonki z serem i warzywami nie tylko egzotycznie wyglądają, ale także...

Kalendarz

Kwiecień 2018
pon wt śr czw pt sob nie
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30