Grillowane steki z gorczycą i majerankiem

Drukuj
 

Przed nami majówka! Kilka dni wolnego, które zapewne spędzisz w towarzystwie rodziny i przyjaciół. Przedstawiamy zatem przepis na grillowane steki z gorczycą i z majerankiem.

Składniki:

  • 600 g karkówki,

  • przyprawa do wieprzowiny,

  • musztarda,

  • majeranek,

  • oliwa.

W małej miseczce wymieszaj przyprawę do wieprzowiny, musztardę, majeranek i oliwę. Umyte i osuszone mięso, pokrój na steki. Natrzyj każdy z nich, przygotowaną marynatą, a następnie odstaw do lodówki na 30 minut. Zamarynowane steki grilluj 5-6 minut z każdej strony. Tak przygotowane steki możesz podać z sałatką, warzywami bądź grzankami. Smacznego!

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Pieczona biała kiełbasa na Wielkanoc!
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Dlatego polecamy Państwu...
Wielkanocne jajka w nowej odsłonie!
Jajka są nieodłącznym elementem Wielkanocy. Podawane najczęściej...
Pyszny żurek w chlebie
Żurek (żur) to staropolskie danie, podawane najczęściej z jajkiem, gotowanym...
Wiosenne sałatki. Spróbuj i zainspiruj się!
Wiosna na dobre zagościła za oknem. Powoli więc zaczynają...

Kalendarz

Maj 2019
pon wt śr czw pt sob nie
« Kwi    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031