Grillowane steki z gorczycą i majerankiem

Drukuj
 

Przed nami majówka! Kilka dni wolnego, które zapewne spędzisz w towarzystwie rodziny i przyjaciół. Przedstawiamy zatem przepis na grillowane steki z gorczycą i z majerankiem.

Składniki:

  • 600 g karkówki,

  • przyprawa do wieprzowiny,

  • musztarda,

  • majeranek,

  • oliwa.

W małej miseczce wymieszaj przyprawę do wieprzowiny, musztardę, majeranek i oliwę. Umyte i osuszone mięso, pokrój na steki. Natrzyj każdy z nich, przygotowaną marynatą, a następnie odstaw do lodówki na 30 minut. Zamarynowane steki grilluj 5-6 minut z każdej strony. Tak przygotowane steki możesz podać z sałatką, warzywami bądź grzankami. Smacznego!

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Babka ucierana
Pyszna, delikatna i lekka… Taka właśnie jest babka ucierana. Przedstawiamy prosty...
Rolada z jabłkami
Nie masz pomysłu na deser? Przedstawiamy szybki i prosty przepis na roladę z jabłkami....
Gnocchi zapiekane w mięsnym sosie
Domowe gnocchi, podawane w mięsnym sosie, to danie, które rozpływa...
Ravioli z sosem pomidorowym
Czy łatwo przyrządzić domowe ravioli? Podpowiadamy prosty przepis na ravioli...
Domowy makaron z natką i orzechami
Nic tak nie rozgrzeje i nie doda energii jak domowy makaron. Sprawdź...

Kalendarz

Luty 2021
pon wt śr czw pt sob nie
« Sty    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728