Grillowane steki z gorczycą i majerankiem

Drukuj
 

Przed nami majówka! Kilka dni wolnego, które zapewne spędzisz w towarzystwie rodziny i przyjaciół. Przedstawiamy zatem przepis na grillowane steki z gorczycą i z majerankiem.

Składniki:

  • 600 g karkówki,

  • przyprawa do wieprzowiny,

  • musztarda,

  • majeranek,

  • oliwa.

W małej miseczce wymieszaj przyprawę do wieprzowiny, musztardę, majeranek i oliwę. Umyte i osuszone mięso, pokrój na steki. Natrzyj każdy z nich, przygotowaną marynatą, a następnie odstaw do lodówki na 30 minut. Zamarynowane steki grilluj 5-6 minut z każdej strony. Tak przygotowane steki możesz podać z sałatką, warzywami bądź grzankami. Smacznego!

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Pieczeń z białej kiełbasy z jajkiem w cieście…
Delektuj się pysznym daniem podanym na ciepło...
Wielkanocny biały barszcz
Biały barszcz to druga, zaraz po żurku, świąteczna zupa bez której trudno...
Kajmakowy mazurek wielkanocny…
Tradycyjny mazurek kajmakowy to obowiązkowy przysmak wielkanocny!...
Babeczki wielkanocne do święconki…
Babeczki wielkanocne do święconki to świetny i niebanalny...
Wielkanocne przysmaki… Żurek w chlebie z białą kiełbasą!
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami....

Kalendarz

Kwiecień 2020
pon wt śr czw pt sob nie
« Mar    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930