Grillowany filet z kurczaka z pieczonymi ziemniakami i sosem koperkowym

Drukuj
 

Pomysł na grillowanego kurczaka z pieczonymi ziemniakami

Składniki:

– filet z kurczaka – 4 szt. po ok. 120g
– pieczarki świeże – 10 średnich szt.
– cebula – 1 średnia szt.
– sól, pieprz do smaku
– świeży rozmaryn
– ziemniaki – 4 średnie szt.
– olej – 2 łyżki
– sos koperkowy „Tarsmak”

Wykonanie:

Filety z kurczaka doprawić solą i pieprzem, posmarować niewielką ilością oleju i zgrillować na dobrze rozgrzanej patelni. Pod koniec grillowania dodać pieczarki i cebulę pokrojoną w półplasterki i małą gałązkę świeżego rozmarynu. Całość chwilkę przesmażyć, wymieszać, a następnie przykryć i poddusić 2-3 minuty na wolnym ogniu. Podawać z pieczonymi ziemniakami i sosem koperkowym „Tarsmak”. Ziemniaki pieczone: dokładnie umyte posmarować olejem i do piekarnika na ok. 1 godzinę – temp. 200st.C

Grillowany filet z kurczaka z pieczonymi ziemniakami i sosem koperkowym

Smacznego!

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Gnocchi z pieczarkami i serem żółtym
Doskonałym przykładem prostego i sycącego dania kuchni włoskiej...
Filet z dorsza w sosie maślano-cytrynowym
Intrygujące połączenie łagodnego dorsza, który wprost...
Empanadas – argentyńskie pierożki
Przypominające znane polskie pierogi, kryją w sobie jednak...
Tagliatelle w delikatnym sosie borowikowym
Prawdziwy włoski makaron w połączeniu z borowikami, prosto...
Kibiny mazurskie (pierogi) z Kiełbasą białą surową
Kibiny to pyszne pierożki, które dziś prezentujemy...

Kalendarz

Październik 2018
pon wt śr czw pt sob nie
« Wrz    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031