Kalafior panierowany – pyszny i zdrowy dodatek

Drukuj
 

Kalafior z tartą bułką to klasyka, jeśli chodzi o dodatki do dań obiadowych. Podobny smak w nieco innej formie znajdziemy w nowości – kalafiorze panierowanym.

Kalafior panierowany firmy Aves to produkt składający się w 85% z kalafiora w 15% z panierki. Otaczająca go panierka jest delikatna i aromatyczna, pozwala także zniwelować przykry zapach, który towarzyszy gotowaniu kalafiora.

(Kalafior panierowany, fot. Aves)

W kalafiorze znajdziemy witaminy K, B1, B2, B6 i C, oraz potas, mangan, wapń i żelazo, czyli całe bogactwo składników niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Głębokie mrożenie sprawia, że wszystkie te składniki zostają zachowane.

 

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Rozgrzewający deser na jesienno-zimowe „spadki”
Druga połowa roku to okres spadków. Spadają liście,...
W walce o odporność, jedz bakalie!
Wystarczy spożywać dziennie 3-7 orzechów włoskich, 5-8 migdałów...
Klasyka śniadania – kawa zbożowa
Smaczne i pełnowartościowe śniadanie to podstawa udanego dnia....
Idealne smakołyki na wakacyjny piknik!
Z roku na rok pikniki cieszą się coraz większą popularnością....

Kalendarz

Kwiecień 2021
pon wt śr czw pt sob nie
« Mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930