Kanapki z pastą pieczarkową i kolorową papryką

Drukuj
 

Ta kolorowa, aromatyczna pasta wspaniale sprawdzi się nie tylko podczas śniadania, ale także jako dodatek do potraw z grilla.

Składniki:

– cebula – 2 średnie szt.
– olej – 2 łyżki
– pieczarki świeże – 200g
– jajka – 3 szt.
– sól, pieprz do smaku
– majonez – 1 łyżka
– kolorowa świeża papryka – 1 ½ szt.
– Chleb Bawarski Dan Cake – 1 bochenek

Wykonanie:

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na oleju na jasnozłoty kolor. Osobno, na rozgrzanym oleju podsmażamy pieczarki pokrojone w cząstki. Jajka gotujemy na twardo. Gdy wszystkie składniki ostygną, mielimy je w maszynce do mięsa. Dodajemy przyprawy, majonez i pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Całość dokładnie mieszamy. Pieczywo Dan Cake smarujemy pastą i dekorujemy cząstkami papryki.

Pasta pieczarkowa z kolorową papryką

Smacznego!
Poleca: Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Pyszne wypieki. Chlebek bananowy z dodatkami…
Chlebek bananowy to przysmak amerykański. Ten słodki...
Kruche rogaliki z dżemem…
Lekko słodkie, z delikatną nutą kwaskowego dżemu… Takie rogaliki...
Śniadanie na słodko. Domowa chałka…
Domowa chałka urzeka smakiem, zapachem i wyglądem. Kojarzy...
Domowy chleb…
Domowy chleb kojarzy nam się z pobytem u babci i dziadka. W trudnych czasach warto...
Kilka pomysłów na zdrowe śniadanie
Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Dodaje energii...

Kalendarz

Październik 2020
pon wt śr czw pt sob nie
« Wrz    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031