Kanapki z pastą z kalafiora i zielonego ogórka

Drukuj
 

Kolorowe pasty warzywne sprawdzą się zarówno podczas śniadania, jak i w czasie rodzinnego spotkania przy grillu czy na eleganckim przyjęciu. Przedstawiamy przepis na orzeźwiającą pastę z kalafiora i świeżego ogórka.

Składniki:

– kalafior świeży – 250g
– ogórek świeży – 100g
– koperek – ½ pęczka
– twaróg chudy – 100g
– jogurt naturalny – 2 łyżki
– sól, pieprz do smaku
– Chleb Bawarski Dan Cake – 1 bochenek

Wykonanie:

Kalafiora gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Następnie ścieramy go razem z ogórkiem ze skórką na tarce o grubych oczkach. Dodajemy pokrojony koperek, pokruszony twaróg oraz jogurt. Doprawiamy  do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie mieszamy, rozcierając widelcem. Pieczywo Dan Cake smarujemy pastą i delektujemy się doskonałym smakiem.

Orzeźwiająca pasta z kalafiora i świeżego ogórka

Smacznego!
Poleca: Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Pyszne wypieki. Chlebek bananowy z dodatkami…
Chlebek bananowy to przysmak amerykański. Ten słodki...
Kruche rogaliki z dżemem…
Lekko słodkie, z delikatną nutą kwaskowego dżemu… Takie rogaliki...
Śniadanie na słodko. Domowa chałka…
Domowa chałka urzeka smakiem, zapachem i wyglądem. Kojarzy...
Domowy chleb…
Domowy chleb kojarzy nam się z pobytem u babci i dziadka. W trudnych czasach warto...
Kilka pomysłów na zdrowe śniadanie
Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Dodaje energii...

Kalendarz

Listopad 2020
pon wt śr czw pt sob nie
« Wrz    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30