Kanapki z pastą z kalafiora i zielonego ogórka

Drukuj
 

Kolorowe pasty warzywne sprawdzą się zarówno podczas śniadania, jak i w czasie rodzinnego spotkania przy grillu czy na eleganckim przyjęciu. Przedstawiamy przepis na orzeźwiającą pastę z kalafiora i świeżego ogórka.

Składniki:

- kalafior świeży – 250g
- ogórek świeży – 100g
- koperek – ½ pęczka
- twaróg chudy – 100g
- jogurt naturalny – 2 łyżki
- sól, pieprz do smaku
- Chleb Bawarski Dan Cake – 1 bochenek

Wykonanie:

Kalafiora gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Następnie ścieramy go razem z ogórkiem ze skórką na tarce o grubych oczkach. Dodajemy pokrojony koperek, pokruszony twaróg oraz jogurt. Doprawiamy  do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie mieszamy, rozcierając widelcem. Pieczywo Dan Cake smarujemy pastą i delektujemy się doskonałym smakiem.

Orzeźwiająca pasta z kalafiora i świeżego ogórka

Smacznego!
Poleca: Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Sałatka z kuskusem i warzywami
Kuskus łączy cechy makaronu i kaszy, jest więc doskonałym uzupełnieniem...
Sałatka z grejpfruta ze szpinakiem
Lekka i pyszna sałatka będzie wspaniałą przekąską na letnie...
Uspokajająca sałatka z cytrusów
Kozłek lekarski, czyli popularna waleriana, to naturalny sposób na...
Sałatka z bakłażanem i kuskusem
Zdrowy, szybki i pyszny pomysł na letni obiad bez mięsa. Można jeść...
Koktajl z jarmużem, bananem i kiwi
Jarmuż można miksować z innymi warzywami i owocami. Bazę tego...

Kalendarz

Listopad 2017
pon wt śr czw pt sob nie
« paź    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930