Kanapki z pastą z kalafiora i zielonego ogórka

Drukuj
 

Kolorowe pasty warzywne sprawdzą się zarówno podczas śniadania, jak i w czasie rodzinnego spotkania przy grillu czy na eleganckim przyjęciu. Przedstawiamy przepis na orzeźwiającą pastę z kalafiora i świeżego ogórka.

Składniki:

– kalafior świeży – 250g
– ogórek świeży – 100g
– koperek – ½ pęczka
– twaróg chudy – 100g
– jogurt naturalny – 2 łyżki
– sól, pieprz do smaku
– Chleb Bawarski Dan Cake – 1 bochenek

Wykonanie:

Kalafiora gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Następnie ścieramy go razem z ogórkiem ze skórką na tarce o grubych oczkach. Dodajemy pokrojony koperek, pokruszony twaróg oraz jogurt. Doprawiamy  do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie mieszamy, rozcierając widelcem. Pieczywo Dan Cake smarujemy pastą i delektujemy się doskonałym smakiem.

Orzeźwiająca pasta z kalafiora i świeżego ogórka

Smacznego!
Poleca: Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Konfitura z dyni z ciastem drożdżowym
Proponujemy przepis na przepyszną konfiturę z dyni – bezapelacyjnej...
Ślimaczki z ciasta francuskiego
Na nowy rok szkolny warto już teraz zastanowić się nad zaopatrzeniem...
Tortilla w trzech smakach
Smakowe tortille świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno –...
Strudel szpinakowo – serowy
Śniadanie to podstawa – najważniejszy posiłek i jednocześnie energia...
Kanapki z pastą pieczarkową i kolorową papryką
Ta kolorowa, aromatyczna pasta wspaniale sprawdzi się...

Kalendarz

Grudzień 2018
pon wt śr czw pt sob nie
« Lis    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31