Kolorowy, grillowany kurczak na patyku

Drukuj
 

Wśród Polaków największym powodzeniem cieszą się grillowane kiełbasy, jednak z roku na rok coraz chętniej sięgamy też po mięsa. Najczęściej wybieramy karkówkę, a zwolennicy mniej tłustych potraw stawiają na pierś z kurczaka.

Składniki:

– 1 opakowanie fileta z kurczaka w marynacie ZM Pekpol
– 1 cukinia
– 1 cebula
– 1 czerwona papryka
– 1 żółta papryka
– oregano, sól, pieprz do smaku
– 2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Fileta z kurczaka pokroić w kostkę. Cukinię, cebulę i papryki pokroić w plastry, doprawić je solą, pieprzem, oregano. Składniki nadziewać kolejno na patyczki do szaszłyków. Grillować na tackach.

 

Kolorowy kurczak na patyku

Smacznego!

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Tartaletki z serem, szynką i piklami
Posiłek na świeżym powietrzu smakuje znacznie lepiej niż ten...
Grecka spanakopita ze szpinakiem i aldamerem
Danie to możemy przygotować na kilka sposobów: z ciasta...
Grillowane papryki z pikantnym farszem
Wiosenna pogoda to wyśmienity moment na to, by oficjalnie rozpocząć...
Wielkanocna babka ziemniaczana
Na Podlasiu królową wielkanocnych potraw jest babka w wersji wytrawnej,...
Walentynkowy afrodyzjak: mule w sosie pomidorowym
Możliwości dotarcia do serca ukochanej osoby jest...

Kalendarz

Czerwiec 2018
pon wt śr czw pt sob nie
« Maj    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930