Kolorowy, grillowany kurczak na patyku

Drukuj
 

Wśród Polaków największym powodzeniem cieszą się grillowane kiełbasy, jednak z roku na rok coraz chętniej sięgamy też po mięsa. Najczęściej wybieramy karkówkę, a zwolennicy mniej tłustych potraw stawiają na pierś z kurczaka.

Składniki:

– 1 opakowanie fileta z kurczaka w marynacie ZM Pekpol
– 1 cukinia
– 1 cebula
– 1 czerwona papryka
– 1 żółta papryka
– oregano, sól, pieprz do smaku
– 2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Fileta z kurczaka pokroić w kostkę. Cukinię, cebulę i papryki pokroić w plastry, doprawić je solą, pieprzem, oregano. Składniki nadziewać kolejno na patyczki do szaszłyków. Grillować na tackach.

 

Kolorowy kurczak na patyku

Smacznego!

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Grillowane papryki z pikantnym farszem
Wiosenna pogoda to wyśmienity moment na to, by oficjalnie rozpocząć...
Tartaletki z serem, szynką i piklami
Posiłek na świeżym powietrzu smakuje znacznie lepiej niż ten...
Grecka spanakopita ze szpinakiem i aldamerem
Danie to możemy przygotować na kilka sposobów: z ciasta...
Wielkanocna babka ziemniaczana
Na Podlasiu królową wielkanocnych potraw jest babka w wersji wytrawnej,...
Walentynkowy afrodyzjak: mule w sosie pomidorowym
Możliwości dotarcia do serca ukochanej osoby jest...

Kalendarz

Październik 2018
pon wt śr czw pt sob nie
« Wrz    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031