Lekka zupa z warzywami i makaronem

Drukuj
 

Mamy dla Was pomysł na bardzo szybką zupę, która zawiera w sobie świeże warzywa i pożywny makaron. Dzięki temu stanowi lekki i zbilansowany posiłek. Zobaczcie sami!

Składniki:

- Międzybrodzki Makaron świderek – 250 g
- Skrzydełka kurczaka – 2 szt.
- Marchew – 3 szt.
- Fasola zielona – ok. 300 g
- Natka pietruszki
- Przecier pomidorowy – 3 łyżki
- Sól, pieprz

Przygotowanie:

Wszystkie składniki dokładnie myjemy. Do osolonej wody wkładamy skrzydełka. W międzyczasie obieramy marchewkę, odcinamy końcówki fasoli. Po chwili od zagotowania dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i fasolę. Następnie gotujemy na wolnym ogniu. Po ok. 15 min. dorzucamy makaron i gotujemy al dente. Pod koniec dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku. Gotową zupę wykładamy na talerze i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Zupa z warzywami i makaronem

Smacznego!

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Sałatka z grillowanym kurczakiem i tartym serem
Pożywna sałatka z kurczakiem i żółtym serem to doskonały...
Wiosenna sałatka z żółtym serem i kurczakiem
Aby przebudzić się z zimowego snu, potrzebujemy witamin...
Kolorowy, grillowany kurczak na patyku
Wśród Polaków największym powodzeniem cieszą się grillowane...
Grillowany kurczak z egzotycznymi owocami
Błyskawiczny przepis na marynowanego kurczaka z owocami na...
Kurczak pieczony z warzywami
Kurczak pieczony z warzywami to najprostsza i jednocześnie najpopularniejsza...

Kalendarz

Styczeń 2018
pon wt śr czw pt sob nie
« gru    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031