Lekka zupa z warzywami i makaronem

Drukuj
 

Mamy dla Was pomysł na bardzo szybką zupę, która zawiera w sobie świeże warzywa i pożywny makaron. Dzięki temu stanowi lekki i zbilansowany posiłek. Zobaczcie sami!

Składniki:

– Międzybrodzki Makaron świderek – 250 g
– Skrzydełka kurczaka – 2 szt.
– Marchew – 3 szt.
– Fasola zielona – ok. 300 g
– Natka pietruszki
– Przecier pomidorowy – 3 łyżki
– Sól, pieprz

Przygotowanie:

Wszystkie składniki dokładnie myjemy. Do osolonej wody wkładamy skrzydełka. W międzyczasie obieramy marchewkę, odcinamy końcówki fasoli. Po chwili od zagotowania dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i fasolę. Następnie gotujemy na wolnym ogniu. Po ok. 15 min. dorzucamy makaron i gotujemy al dente. Pod koniec dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku. Gotową zupę wykładamy na talerze i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Zupa z warzywami i makaronem

Smacznego!

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Pikantna zupa serowa z szynką i chili
Idealna na jesienno-zimową aurę zupa. Pikantne potrawy ostrym...
Potrawy wielkanocne bez glutenu
Z pewnością Wielkanoc nie może się obyć bez dwóch najbardziej tradycyjnych...
Krem z brokułów z dodatkiem serka topionego
Końcówka lutego zazwyczaj nie rozpieszcza, a na wiosnę...
Jesienny krem jarzynowy z chrupiącym chlebem
Chłodne dni pełne deszczu nie chcą nas opuścić na rzecz...
Jesienna zupa serowa z pietruszką i grzankami
Pyszna zupa serowa, w połączeniu ze świeżą pietruszką...

Kalendarz

Sierpień 2018
pon wt śr czw pt sob nie
« Lip    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031