Makaron w wersji fit

Drukuj
 

Poniżej prezentujemy kulinarną inspirację, gdzie makaron odgrywa główną rolę, całość jest jednak zdrowa dla naszego organizmu.

Makaron „Ryż” z julien

Składniki:

Międzybrodzki Makaron ryż
(z semoliny) – 250 g
marchewka – 2 sztuki
seler – 1 sztuka
por – 1 sztuka
szczypior – ½ pęczka
czosnek – 4  ząbki
natka pietruszki – ½ pęczka
oliwa z oliwek – 2 łyżki
sól, pieprz, sos sojowy do smaku.

Wykonanie:

Makaron ugotować  w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Warzywa należy obrać, umyć i pokroić w cieniutkie paseczki. Część warzyw lekko podsmażyć na oliwie, dodać pokrojony w plasterki czosnek, Międzybrodzki Makaron ryż i pokrojoną natkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną sosu sojowego i jeszcze przez chwilę podsmażyć. Gotową potrawę wyłożyć na talerze, a obok położyć resztę surowych warzyw i posypać szczypiorkiem.

Smacznego!

fot. Międzybrodzkie Makarony

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Kanapki z pastą z kalafiora i zielonego ogórka
Kolorowe pasty warzywne sprawdzą się zarówno podczas...
Sałatka z kuskusem i warzywami
Kuskus łączy cechy makaronu i kaszy, jest więc doskonałym uzupełnieniem...
Sałatka z grejpfruta ze szpinakiem
Lekka i pyszna sałatka będzie wspaniałą przekąską na letnie...
Uspokajająca sałatka z cytrusów
Kozłek lekarski, czyli popularna waleriana, to naturalny sposób na...
Sałatka z bakłażanem i kuskusem
Zdrowy, szybki i pyszny pomysł na letni obiad bez mięsa. Można jeść...

Kalendarz

Styczeń 2018
pon wt śr czw pt sob nie
« gru    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031