Makaron z tuńczykiem

Drukuj
 

Kulinarne inspiracje nie tylko na wakacyjny biwak

Składniki:

- Międzybrodzki Makaron świderek – 500 g
- Tuńczyk kawałki w sosie własnym – 2 puszki
- Pomidorki koktajlowe – 10 szt.
- Natka pietruszki
- Szczypior
- Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Następnie myjemy warzywa. Pomidorki kroimy na połówki, a szczypior drobno siekamy. Ugotowany makaron wykładamy na talerz, na to dajemy kawałki tuńczyka z puszki i dekorujemy warzywami. Całość doprawiamy do smaku.

Makaron z tuńczykiem

Smacznego!

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Gnocchi z pieczarkami i serem żółtym
Doskonałym przykładem prostego i sycącego dania kuchni włoskiej...
Tagliatelle w delikatnym sosie borowikowym
Prawdziwy włoski makaron w połączeniu z borowikami, prosto...
Makaron z groszkiem i szpinakiem
Makaron z zielonym sosem warzywnym to alternatywa dla tradycyjnego bolognese....
Makaron z pesto bazyliowym
Makaron z pesto bazyliowym to prosty, szybki i smaczny pomysł na obiad. Pesto...
Spaghetti z pulpecikami w sosie pomidorowym
Spaghetti z pulpecikami to jedna z typowo włoskich potraw....

Kalendarz

Styczeń 2018
pon wt śr czw pt sob nie
« gru    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031