Makaron z tuńczykiem

Drukuj
 

Kulinarne inspiracje nie tylko na wakacyjny biwak

Składniki:

– Międzybrodzki Makaron świderek – 500 g
– Tuńczyk kawałki w sosie własnym – 2 puszki
– Pomidorki koktajlowe – 10 szt.
– Natka pietruszki
– Szczypior
– Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Następnie myjemy warzywa. Pomidorki kroimy na połówki, a szczypior drobno siekamy. Ugotowany makaron wykładamy na talerz, na to dajemy kawałki tuńczyka z puszki i dekorujemy warzywami. Całość doprawiamy do smaku.

Makaron z tuńczykiem

Smacznego!

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Gnocchi z pieczarkami i serem żółtym
Doskonałym przykładem prostego i sycącego dania kuchni włoskiej...
Filet z dorsza w sosie maślano-cytrynowym
Intrygujące połączenie łagodnego dorsza, który wprost...
Empanadas – argentyńskie pierożki
Przypominające znane polskie pierogi, kryją w sobie jednak...
Tagliatelle w delikatnym sosie borowikowym
Prawdziwy włoski makaron w połączeniu z borowikami, prosto...
Kibiny mazurskie (pierogi) z Kiełbasą białą surową
Kibiny to pyszne pierożki, które dziś prezentujemy...

Kalendarz

Czerwiec 2018
pon wt śr czw pt sob nie
« Maj    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930