Włosi to prawdziwi znawcy makaronu. Wiedzą o nim niemal wszystko. Szczególną uwagę zwracają na rodzaj wykorzystywanej do jego produkcji pszenicy. Zgodnie z tradycyjnymi recepturami powinna to być semolina – czyli mąka z twardej pszenicy durum. Dzięki niej włoskie makarony nie […]
Krajanka jest sztandarowym produktem firmy Czanieckie Makarony. Domowa receptura makaronu wyrabianego dawniej w każdym domu zainspirowała do rozpoczęcia produkcji makaronów z Czańca. Niezmieniona od lat receptura pozwala wciąż cieszyć się smakiem dzieciństwa. Krajanka jest sztandarowym produktem firmy Czanieckie Makarony. Domowa […]
Makaron z pomidorami w sosie serowym składniki na 4 porcje: – 40 dag makaronu (np. kolanka) – mała cebula – ząbek czosnku – 1 łyżka masła – 250 g śmietany – 1 duży pomidor – 10 dag ementalera – 15 […]