Ostrość rodem z piekła: sos piri-piri

Drukuj
 

Papryka chilii na dobre zagościła w polskiej kuchni. Jej charakterystyczna ostrość sprawia, że jest ona nieodłącznym składnikiem wielu popularnych dań. Firma Tarsmak wykorzystała ją do stworzenia Sosu piri-piri, który znakomicie podkreśli smak m.in. mięs, gulaszy, zup i dań typu fast-food.

Sos piri-piri firmy Tarsmak

Ostrość dla zuchwałych

Wyjątkowo pikantny sos Tarsmak bazuje na połączeniu kilku odmian ostrych papryczek, pomidorów i starannej kompozycji orientalnych przypraw. Sos Tarsmak przypadnie do gustu zwłaszcza tzw. chilihead`om, czyli fanom bardzo ostrego doprawiania, którzy doceniają wyrazisty smak sosów i gotowych potraw.

Potrawy z charakterem

Sos piri-piri ma uniwersalny charakter, a jego wyrazista kompozycja doskonale podkreśli smak wielu potraw. Gulasz na ostro, zupy, zapiekanki, kebaby czy burgery staną się o wiele bardziej wyraziste. Doskonale sprawdzi się także podczas trwającego sezonu grillowego – zarówno jako dodatek do mięs z rusztu lub składnik dipów i marynat.

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Kremowy sos ze szparagów
Sezon na szparagi w pełni! To wyjątkowo smaczne warzywo zwojowało majowo-czerwcowe...
Sos chrzanowy
Aksamitny sos chrzanowy świetnie podkreśli smak grillowanych potraw. Składniki: –...
Sos ziołowy do dań z grilla
Przepis na aromatyczny sos ziołowy, doskonały do dań z grilla. Jogurt...
Pesto z natki pietruszki
Po pesto bazyliowym przedstawiamy kolejny doskonały dodatek do makaronu, którego...
Orzeźwiający sok jabłkowy z natką pietruszki
Idealny na letnie popołudnie. Orzeźwiający dzięki...

Kalendarz

Kwiecień 2020
pon wt śr czw pt sob nie
« Mar    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930