Pasta z twarożku i suszonych pomidorów

Drukuj
 

Doskonała do bułki i chleba. Pasta z twarożku i suszonych pomidorów z dodatkiem świeżej bazylii to prosty i smaczny pomysł na śniadanie.

Składniki:

– słoik suszonych pomidorów w zalewie
– 200 g chudego twarogu
– garść świeżych liści bazylii
– garść pestek słonecznika
– 1 czosnek
– pieprz do smaku

Wykonanie:

Wszystkie składniki dodajemy do blendera i miksujemy na gładką masę. Aby uzyskać mniej gęstą konsystencję, dodaje parę łyżek zalewy z suszonych pomidorów. Zamiast niej, pastę można skropić oliwą z oliwek.

Pastę przekładamy do miseczki bądź bezpośrednio na kanapki i tosty. Dekorujemy listkiem bazylii.

Pasta z twarożku i suszonych pomidorów

Smacznego!

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Konfitura z dyni z ciastem drożdżowym
Proponujemy przepis na przepyszną konfiturę z dyni – bezapelacyjnej...
Ślimaczki z ciasta francuskiego
Na nowy rok szkolny warto już teraz zastanowić się nad zaopatrzeniem...
Tortilla w trzech smakach
Smakowe tortille świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno –...
Strudel szpinakowo – serowy
Śniadanie to podstawa – najważniejszy posiłek i jednocześnie energia...
Kanapki z pastą pieczarkową i kolorową papryką
Ta kolorowa, aromatyczna pasta wspaniale sprawdzi się...

Kalendarz

Kwiecień 2018
pon wt śr czw pt sob nie
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30