Pieczona biała kiełbasa na Wielkanoc!

Drukuj
 

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Dlatego polecamy Państwu przepis na pyszną pieczoną białą kiełbasę. To doskonała przekąska, która urozmaici świąteczne przysmaki.

Składniki:

4 surowe białe kiełbasy,
3 duże cebule,
1 jabłko,
2 ząbki czosnku,
majeranek,
sól,
pieprz,
3 łyżki oleju,
1/2 szklanki bulionu warzywnego.

Jabłko umyj, osusz i zetrzyj na tarce. Czosnek obierz i pokrój. Oba składniki dokładnie wymieszaj. Dodaj olej oraz połowę cebuli pokrojonej w plastry. Dodaj majeranek, sól i pieprz do smaku. Tak przygotowaną masę rozłóż na dnie żaroodpornego naczynia. Na rozłożoną masę połóż kiełbaski i przykryj je cebulą. Całość podlej bulionem i posyp majerankiem. Naczynie włóż do piekarnika (temperatura 200 stopni). Piecz przez około godzinę.

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Kalendarz

Październik 2020
pon wt śr czw pt sob nie
« Wrz    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031