Pieczona biała kiełbasa na Wielkanoc!

Drukuj
 

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Dlatego polecamy Państwu przepis na pyszną pieczoną białą kiełbasę. To doskonała przekąska, która urozmaici świąteczne przysmaki.

Składniki:

4 surowe białe kiełbasy,
3 duże cebule,
1 jabłko,
2 ząbki czosnku,
majeranek,
sól,
pieprz,
3 łyżki oleju,
1/2 szklanki bulionu warzywnego.

Jabłko umyj, osusz i zetrzyj na tarce. Czosnek obierz i pokrój. Oba składniki dokładnie wymieszaj. Dodaj olej oraz połowę cebuli pokrojonej w plastry. Dodaj majeranek, sól i pieprz do smaku. Tak przygotowaną masę rozłóż na dnie żaroodpornego naczynia. Na rozłożoną masę połóż kiełbaski i przykryj je cebulą. Całość podlej bulionem i posyp majerankiem. Naczynie włóż do piekarnika (temperatura 200 stopni). Piecz przez około godzinę.

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Kalendarz

Marzec 2021
pon wt śr czw pt sob nie
« Lut    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031