Pieczona biała kiełbasa na Wielkanoc!

Drukuj
 

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Dlatego polecamy Państwu przepis na pyszną pieczoną białą kiełbasę. To doskonała przekąska, która urozmaici świąteczne przysmaki.

Składniki:

4 surowe białe kiełbasy,
3 duże cebule,
1 jabłko,
2 ząbki czosnku,
majeranek,
sól,
pieprz,
3 łyżki oleju,
1/2 szklanki bulionu warzywnego.

Jabłko umyj, osusz i zetrzyj na tarce. Czosnek obierz i pokrój. Oba składniki dokładnie wymieszaj. Dodaj olej oraz połowę cebuli pokrojonej w plastry. Dodaj majeranek, sól i pieprz do smaku. Tak przygotowaną masę rozłóż na dnie żaroodpornego naczynia. Na rozłożoną masę połóż kiełbaski i przykryj je cebulą. Całość podlej bulionem i posyp majerankiem. Naczynie włóż do piekarnika (temperatura 200 stopni). Piecz przez około godzinę.

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Wielkanocne jajka w nowej odsłonie!
Jajka są nieodłącznym elementem Wielkanocy. Podawane najczęściej...
Pierożki faszerowane kurczakiem, kurkami i dynią
Gotując zawsze warto sięgać po sezonowe składniki,...
Grillowane papryki z pikantnym farszem
Wiosenna pogoda to wyśmienity moment na to, by oficjalnie rozpocząć...
Tartaletki z serem, szynką i piklami
Posiłek na świeżym powietrzu smakuje znacznie lepiej niż ten...
Grecka spanakopita ze szpinakiem i aldamerem
Danie to możemy przygotować na kilka sposobów: z ciasta...

Kalendarz

Lipiec 2019
pon wt śr czw pt sob nie
« Cze    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031