Pierogi z mięsem i kapustą inaczej

Drukuj
 

Pierogi z mięsem i kapustą to jedna z potrwa, które kojarzą nam się z dzieciństwem. A jakby tak ją nieco urozmaicić? Oto ciekawa propozycja.

Potrzebne będą:

  • Pierogi z mięsem i kapusta JAWO (1 opakowanie),
  • 150 g boczku,
  • 1 średniej wielkości cebula,
  • 6 ząbków czosnku,
  • 400 ml czerwonego, półwytrawnego wina,
  • Szczypta tymianku,
  • Sól i pieprz do smaku,
  • Łyżeczka mąki

(Pierogi z mięsem i kapustą podane z sosem z boczku, czerwonego wina i tymianku, fot. JAWO)

Sposób przygotowania:

Cebulę, czosnek i boczek drobno kroimy i podsmażamy na maśle. Pod koniec smażenia dodajemy niecałe 300 ml wina oraz tymianek. Wszystko dusimy jeszcze 7 minut. Pozostała część wina łączymy z mąką i zagęszczamy nią sos. Pierogi gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i polewamy przygotowanym sosem. Podajemy udekorowane natką pietruszki.

Smacznego!

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Zapiekanka z dorsza i ziemniaków
Zastanawiasz się, co przygotować na obiad? Przedstawiamy prostą w...
Gnocchi zapiekane w mięsnym sosie
Domowe gnocchi, podawane w mięsnym sosie, to danie, które rozpływa...
Ravioli z sosem pomidorowym
Czy łatwo przyrządzić domowe ravioli? Podpowiadamy prosty przepis na ravioli...
Łosoś w cieście francuskim z pesto
Przedstawiamy szybki i bardzo prosty przepis na obiad bądź kolację....
Bakłażanowe wariacje
Przedstawiamy prosty przepis na zapiekankę z bakłażanem w roli głównej. Sprawdź...

Kalendarz

Kwiecień 2021
pon wt śr czw pt sob nie
« Mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930