Pikantna zupa serowa z szynką i chili

Drukuj
 

Idealna na jesienno-zimową aurę zupa. Pikantne potrawy ostrym smakiem przegnają wrażenie chłodu, a na dodatek pozytywnie wpłyną na nasze zdrowie. Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Składniki:

  • 150 g szynki konserwowej
  • 300 g serka topionego kremowego MSM Mońki
  • 300 ml słodkiej śmietanki 18%
  • 1 łyżeczka masła
  • 3 średnie pomidory
  • 1/4 łyżeczki płatków chili do smaku
  • 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej
  • orzechy włoskie łuskane

Wykonanie:

Szynkę pokroić w drobną, półcentymetrową kostkę i lekko podsmażyć na maśle. Całość przełożyć do rondelka. Dodać serek, śmietankę oraz pokrojone w kostkę pomidory bez skórki. Doprawić do smaku gałką muszkatołową, chilli i odrobiną soli. Doprowadzić do wrzenia często mieszając. Przełożyć do miseczek i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.

Zupa serowa z szynką i chili, fot. MSM Mońki (4).jpg

Smacznego!

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Potrawy wielkanocne bez glutenu
Z pewnością Wielkanoc nie może się obyć bez dwóch najbardziej tradycyjnych...
Krem z brokułów z dodatkiem serka topionego
Końcówka lutego zazwyczaj nie rozpieszcza, a na wiosnę...
Jesienny krem jarzynowy z chrupiącym chlebem
Chłodne dni pełne deszczu nie chcą nas opuścić na rzecz...
Jesienna zupa serowa z pietruszką i grzankami
Pyszna zupa serowa, w połączeniu ze świeżą pietruszką...
Aksamitny krem szpinakowo – serowy
Szpinak górą! Zachęcamy zatem do dodania tego warzywa do swojej...

Kalendarz

Lipiec 2018
pon wt śr czw pt sob nie
« Cze    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031