Proste chili sin carne z cukinią i z cieciorką…

Drukuj
 

Jeśli nie masz ochoty na mięso, polecamy prosty przepis na chili sin carne z cukinią i z cieciorką. Sprawdź nasz przepis i zainspiruj się!

Składniki:

  • 1 puszka gotowanej cieciorki,
  • 1 cukinia,
  • 2 pomidory,
  • 1 puszka czerwonej fasoli,
  • 1 czerwona papryka,
  • 1 żółta papryka,
  • 1 zielona papryka,
  • 1 biała cebula,
  • 1 czerwona cebula,
  • 1 ząbek czosnku,
  • przyprawy do smaku: świeża kolendra, wędzona papryka, oregano, pieprz, sól,
  • 1 łyżka oliwy z oliwek.

Przygotowanie:

Pokrój wszystkie składniki: cebulę pokrój w piórka, a cukinię i paprykę w kosteczkę. Sparz pomidory i obierz ze skórki. Jednego pomidora zblenduj, a drugiego pokrój w kosteczkę. Następnie na rozgrzaną patelnię wlej łyżkę oliwy z oliwek i podsmaż ząbek czosnku. Wrzuć cebulę i czerwoną paprykę. Podsmaż kilka minut, aż cebula się zeszkli. W trakcie smażenia, dodaj odrobinę wody i mieszaj, aby nie przypalić składników. Wrzuć pokrojoną cukinię i dodaj przyprawy. Mieszaj. Smaż przez około 3-5 minut. Dodaj cieciorkę. Duś przez około 2 minuty. Dodaj fasolę. Następnie wlej zblendowanego pomidora i duś przez około 5 minut.  Pod koniec dodaj pomidora, pokrojonego w kosteczkę. Posyp świeżą kolendrą. Gotowe!

Smacznego!

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Kotlety ziemniaczane na różne sposoby…
Kotlety ziemniaczane to potrawa, która smakuje nie tylko...
Gnocchi z pieczarkami i serem żółtym
Doskonałym przykładem prostego i sycącego dania kuchni włoskiej...
Filet z dorsza w sosie maślano-cytrynowym
Intrygujące połączenie łagodnego dorsza, który wprost...
Empanadas – argentyńskie pierożki
Przypominające znane polskie pierogi, kryją w sobie jednak...
Tagliatelle w delikatnym sosie borowikowym
Prawdziwy włoski makaron w połączeniu z borowikami, prosto...

Kalendarz

Lipiec 2020
pon wt śr czw pt sob nie
« Cze    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031