Ravioli z mięsem

Drukuj
 

Nadziewane pierożki z mięsem prosto z Włoch. Polecamy!!!

Składniki:

Ciasto:

  • szklanki mąki
  • 1 jajko
  • łyżka oliwy
  • 3/5 szklanki ciepłej wody
  • sól

    Farsz:

    • 10 dkg wieprzowiny
    • 1 filet z kurczaka
    • 10 dkg tartego żółtego sera
    • 1 jajko
    • sól, pieprz

    Ravioli z mięsem

    Jak przygotować:

    W celu przygotowania farszu mielimy mięso, dodajemy ser, jajko, doprawiamy i dokładnie mieszamy. Ciasto zagniatamy  z podanych składników i rozwałkowujemy na placki, wykrajamy koła szklanką. Na każdy placuszek nakładamy farsz i lepimy ciasto. Pierożki gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem oleju, aby ciasto się nie skleiło, aż do momentu wypłynięcia.

    Życzymy smacznego!!!

    Pozostaw komentarz


    bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (3 głosów, ocena: 5,00 / 5)
    Loading ... Loading ...

    Ostatnio dodane

    Kotlety ziemniaczane na różne sposoby…
    Kotlety ziemniaczane to potrawa, która smakuje nie tylko...
    Gnocchi z pieczarkami i serem żółtym
    Doskonałym przykładem prostego i sycącego dania kuchni włoskiej...
    Filet z dorsza w sosie maślano-cytrynowym
    Intrygujące połączenie łagodnego dorsza, który wprost...
    Empanadas – argentyńskie pierożki
    Przypominające znane polskie pierogi, kryją w sobie jednak...
    Tagliatelle w delikatnym sosie borowikowym
    Prawdziwy włoski makaron w połączeniu z borowikami, prosto...

    Kalendarz

    Marzec 2020
    pon wt śr czw pt sob nie
    « Lut    
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031