Ravioli z mięsem

Nadziewane pierożki z mięsem prosto z Włoch. Polecamy!!!

Składniki:

Ciasto:

  • szklanki mąki
  • 1 jajko
  • łyżka oliwy
  • 3/5 szklanki ciepłej wody
  • sól

    Farsz:

    • 10 dkg wieprzowiny
    • 1 filet z kurczaka
    • 10 dkg tartego żółtego sera
    • 1 jajko
    • sól, pieprz
    dreamstimefree 1848458

    Ravioli z mięsem

    Jak przygotować:

    W celu przygotowania farszu mielimy mięso, dodajemy ser, jajko, doprawiamy i dokładnie mieszamy. Ciasto zagniatamy  z podanych składników i rozwałkowujemy na placki, wykrajamy koła szklanką. Na każdy placuszek nakładamy farsz i lepimy ciasto. Pierożki gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem oleju, aby ciasto się nie skleiło, aż do momentu wypłynięcia.

    Życzymy smacznego!!!

    Leave a Reply