Roladki nadziewane żółtym serem na sałatce z botwiny

Drukuj
 

Przedstawiamy propozycję obiad z botwinką i żółtym serem w roli głównej.

Składniki:

– ½ kg mięsa mielonego wieprzowo – wołowego
– 200 g kiełbasy podwędzanej
– 150 g sera żółtego Edamskiego MSM Mońki
– 2 jajka
– 3 ząbki czosnku
– 2 łyżeczki oregano
– 1 łyżeczka sosu sojowego
– bułka tarta
– sól, pieprz
– olej do smażenia
– dwie duże garści młodej botwiny

Przygotowanie:

Do mięsa mielonego dodać zmieloną na maszynce kiełbasę, pokrojony w paseczki ser, jajka i wszystkie przyprawy. Całość dokładnie wymieszać i uformować wałeczki. Każdy obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju na złoty kolor. Podawać na sałatce z młodej botwinki.

Roladki z nadziewane żółtym serem na sałatce z botwiny

Smacznego!

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Gnocchi z pieczarkami i serem żółtym
Doskonałym przykładem prostego i sycącego dania kuchni włoskiej...
Filet z dorsza w sosie maślano-cytrynowym
Intrygujące połączenie łagodnego dorsza, który wprost...
Empanadas – argentyńskie pierożki
Przypominające znane polskie pierogi, kryją w sobie jednak...
Tagliatelle w delikatnym sosie borowikowym
Prawdziwy włoski makaron w połączeniu z borowikami, prosto...
Kibiny mazurskie (pierogi) z Kiełbasą białą surową
Kibiny to pyszne pierożki, które dziś prezentujemy...

Kalendarz

Sierpień 2019
pon wt śr czw pt sob nie
« Cze    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031