Sajgonki z serem i warzywami

Drukuj
 

Sajgonki z serem i warzywami nie tylko egzotycznie wyglądają, ale także wyśmienicie smakują!

Składniki:

– papier ryżowy
– liście botwinki
– ogórek świeży
– marchewka
– papryka świeża
– ser Aldamer MSM Mońki
– sos sojowy
– chrzan wasabi

Wykonanie:

Papier ryżowy namoczyć w wodzie aż do zmięknięcia. Na każdy nałożyć liść botwinki, pokrojone w cienkie paseczki warzywa, kiełki i plaster sera. Zwinąć jak gołąbki. Podawać z sosem sojowym wymieszanym z niewielką ilością chrzanu wasabi.

Sajgonki z serem i warzywami, fot. MSM Mońki

Sajgonki z serem i warzywami, fot. MSM Mońki

Smacznego!

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Grecka pizza, czyli chlebek pita zapiekany ze szpinakiem…
Poznaj ciekawy i prosty przepis na pizzę...
Pieczeń z białej kiełbasy z jajkiem w cieście…
Delektuj się pysznym daniem podanym na ciepło...
Pieczona biała kiełbasa na Wielkanoc!
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Dlatego polecamy Państwu...
Wielkanocne jajka w nowej odsłonie!
Jajka są nieodłącznym elementem Wielkanocy. Podawane najczęściej...
Pierożki faszerowane kurczakiem, kurkami i dynią
Gotując zawsze warto sięgać po sezonowe składniki,...

Kalendarz

Lipiec 2020
pon wt śr czw pt sob nie
« Cze    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031