Sajgonki z serem i warzywami

Drukuj
 

Sajgonki z serem i warzywami nie tylko egzotycznie wyglądają, ale także wyśmienicie smakują!

Składniki:

– papier ryżowy
– liście botwinki
– ogórek świeży
– marchewka
– papryka świeża
– ser Aldamer MSM Mońki
– sos sojowy
– chrzan wasabi

Wykonanie:

Papier ryżowy namoczyć w wodzie aż do zmięknięcia. Na każdy nałożyć liść botwinki, pokrojone w cienkie paseczki warzywa, kiełki i plaster sera. Zwinąć jak gołąbki. Podawać z sosem sojowym wymieszanym z niewielką ilością chrzanu wasabi.

Sajgonki z serem i warzywami, fot. MSM Mońki

Sajgonki z serem i warzywami, fot. MSM Mońki

Smacznego!

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Pieczona biała kiełbasa na Wielkanoc!
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Dlatego polecamy Państwu...
Wielkanocne jajka w nowej odsłonie!
Jajka są nieodłącznym elementem Wielkanocy. Podawane najczęściej...
Pierożki faszerowane kurczakiem, kurkami i dynią
Gotując zawsze warto sięgać po sezonowe składniki,...
Grillowane papryki z pikantnym farszem
Wiosenna pogoda to wyśmienity moment na to, by oficjalnie rozpocząć...
Tartaletki z serem, szynką i piklami
Posiłek na świeżym powietrzu smakuje znacznie lepiej niż ten...

Kalendarz

Sierpień 2019
pon wt śr czw pt sob nie
« Cze    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031