Słodkie tosty z twarożkiem i winogronami

Wiosna to dobry czas, żeby wprowadzić do kuchni kolorowe, a zarazem pożywne dania. W miejsce tradycyjnych tostów z szynką, proponuję ich kreatywną wersję. Słodkie tosty z twarożkiem i winogronami, posypane orzechami i polane miodem to przepis, który zachwyci najbardziej wymagającego smakosza. Co więcej, wykonamy go w 3 prostych krokach!

Składniki:

½ kostki półtłustego twarogu
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 kromki chleba tostowego (np. Dan Cake)
6 szt. winogron
6 szt. orzechów (np. nerkowca)
1 łyżka miodu

Wykonanie:

1. Twarożek rozdrobnić widelcem, wymieszać z jogurtem naturalnym, pokroić winogrona.
2. Chleb upiec w tosterze.
3. Posmarować kromki chleba przygotowanym serkiem. Wyłożyć owoce, orzechy i polać miodem.

slodkie tosty z twarozkiem i winogronami

Słodkie tosty z twarożkiem i winogronami

Smacznego!

Leave a Reply