Smakowite dania śródziemnomorskie

Drukuj
 

Dania śródziemnomorskie swoją popularność w Polsce zawdzięczą nie tylko różnorodności smaków, ale przed wszystkim łatwości ich przyrządzania. Najbardziej znane potrawy kuchni francuskiej, takie jak ratatouille czy włoskiej, jak risotto wywodzą się z prostej, wiejskiej tradycji kulinarnej. Bazują na świeżych warzywach z dodatkiem oliwy z oliwek i aromatycznych ziół. Teraz tradycyjne potrawy z nad basenu Morza Śródziemnego możemy przyrządzić w zaledwie 3 minuty we własnej kuchni!

Z myślą o wielbicielach francuskich smaków d’aucy opracowało warzywa na patelnię – Ratatouille z ziołami. Produkt zawiera soczystą cukinię, dojrzałe pomidory i kawałki delikatnego bakłażana. Warzywną kompozycję wzbogacają słodka czerwona papryka oraz cebula. Do mieszanki dołączono saszetkę z charakterystyczną dla południowego regionu Francji, aromatyczną mieszkanką ziół prowansalskich z czosnkiem. Warzywny gulasz zyska dzięki niej wyrazisty smak. Danie można podawać samodzielnie lub z dodatkiem mięsa drobiowego.

(Ratatouille z ziołami firmy d'aucy)

Amatorom tradycyjnych dań włoskich d’aucy poleca Risotto o smaku maślanym skomponowane z 6 specjalnie dobranych składników. Zielony groszek, słodką marchew oraz złocistą kukurydzę połączono w nim z kawałkami soczystej czerwonej papryki. Smak warzyw i ryżu podkreśla aromatyczna, specjalnie skomponowana przyprawa.W wygodnej saszetce znajdują się m.in. kurkuma, natka pietruszki, papryka oraz czarny pieprz. Do Risotto, w zależności od upodobań, można dodać owoce morza lub kawałki podsmażonego kurczaka.

Warzywa na patelnię d’aucyz linii 3 minuty – tylko chwila są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Mieszanki wystarczy wrzucić na rozgrzaną patelnię z oliwą, dodać przyprawę i smażyć przez 3 minuty. Wszystkie składniki wchodzące w skład warzywnych kompozycji d’aucy zostały odpowiednio podgotowane przed zamrożeniem, dlatego po podsmażeniu są jednakowo miękkie.

Produkty dostępne są w wygodnych opakowaniach z perforacją w cenie ok. 5 zł/szt. Na opakowaniach widnieją czytelne piktogramy, prezentujące, w jaki sposób przygotować warzywa.

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (3 głosów, ocena: 4,70 / 5)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Rozgrzewający deser na jesienno-zimowe „spadki”
Druga połowa roku to okres spadków. Spadają liście,...
W walce o odporność, jedz bakalie!
Wystarczy spożywać dziennie 3-7 orzechów włoskich, 5-8 migdałów...
Klasyka śniadania – kawa zbożowa
Smaczne i pełnowartościowe śniadanie to podstawa udanego dnia....
Idealne smakołyki na wakacyjny piknik!
Z roku na rok pikniki cieszą się coraz większą popularnością....

Kalendarz

Czerwiec 2019
pon wt śr czw pt sob nie
« Maj    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930