Szarlotka babuni

Drukuj
 

Jesień już na dobre zagościła na naszych podwórkach. Wykorzystaj więc dary tej niezwykłej pory roku i upiecz szarlotkę. Przedstawiamy prosty i szybki sposób na szarlotkę babuni. Sprawdź i rozkoszuj się jej smakiem!

Składniki:

  • 4 szklanki mąki,
  • 3 żółtka,
  • 3/4 kostki margaryny,
  • 1 szklanka cukru,
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 cukier waniliowy,
  • 10 jabłek.

Przygotowanie:

Mąkę z margaryną posiekaj nożem. Żółtka, cukier, cukier waniliowy roztrzep ze śmietaną. Do mąki dodaj resztę składników i wyrób ciasto. Wstaw do lodówki na około 1-2 godziny. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Połowę ciasta wyłóż do foremki i poukładaj na nim starte jabłka. Przykryj drugim ciastem i ponakłuwaj widelcem. Piecz w temperaturze 200-220 stopni Celsjusza przez około 20-30 minut.

Smacznego!

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Tarta z kurkami i serem owczym
Jesień to doskonały czas, aby spróbować nowych przepisów. Sezon na...
Ciasto z bakaliami
Sezon jesienno-zimowy to doskonały czas na domowe wypieki. Przedstawiamy prosty przepis...
Makowiec
Masz ochotę na coś słodkiego? Przedstawiamy prosty i szybki przepis na makowiec. Sprawdź...
Jak marynować grzyby w occie?
Sezon na grzyby w pełni! Marynowane grzyby to najlepszy sposób, aby zachować...
Makaron z grzybami w kremowym sosie z serem i oliwą truflową
Sezon na grzyby w pełni. Pora więc wykorzystać...

Kalendarz

Listopad 2020
pon wt śr czw pt sob nie
« Wrz    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30