Tarta serowa z cukinią

Drukuj
 

Przepis na tartę serową z cukinią poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy:

Składniki:
Ciasto:
– mąka – 300g
– masło – 150g
– żółtko – 2 szt.
– woda – 100ml
– sól do smaku

– młoda cukinia
– ser żółty Morski MSM Mońki w plasterkach
– kilka papryczek chili

Wykonanie:
Do przesianej mąki dodać pokrojone masło i przesiekać nożem. Dodać żółtka, wodę, sól do smaku i zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować i wyłożyć na blaszkę do tart.
Podpiec w piekarniku ok. 10 minut, w temp. 200 st. C. Na podpieczone ciasto wyłożyć pokrojoną w plasterki cukinię i ser żółty poskładany na cztery. Dla podkreślenia smaku dodać kilka papryczek chili. Tak przygotowaną tartę upiec w piekarniku w 200 st. C. do uzyskania pięknego koloru. Podawać lekko ostudzoną.

Smacznego!

Fot. MSM Mońki

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Kalendarz

Październik 2020
pon wt śr czw pt sob nie
« Wrz    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031