Tatar grzybowy, z czerwoną cebulką

Drukuj
 

Miłośnicy klasycznego tatara przygotowują go z wołowiny. Warto skusić się jednak na tatara w wersji wegetariańskiej. Przedstawiamy prosty przepis na tatara grzybowego, z czerwoną cebulką. Sprawdź i zainspiruj się…

Składniki:

  • 200 g leśnych grzybów,
  • 400 g pieczarek,
  • 2 ogórki konserwowe,
  • 2 ząbki czosnku,
  • duża, czerwona cebula,
  • łyżka masła,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • szczypta suszonego tymianku,
  • sól,
  • grubo mielony pieprz.

Przygotowanie:

Namoczone dzień wcześniej grzyby, zalej świeżą wodą i ugotuj do miękkości. Ostudź je, a następnie bardzo drobno pokrój. Pieczarki obierz i posiekaj. Wrzuć je na patelnię z rozpuszczonym masłem i dodatkiem oliwy. Podsmaż przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Gdy odparuje z nich sok, dodaj je do grzybów. Następnie połowę czerwonej cebuli posiekaj razem z ogórkami konserwowymi i czosnkiem. Dodaj do grzybów. Dopraw tymiankiem, solą i pieprzem. Uformuj tatary i udekoruj je krążkami cebuli.

Smacznego!

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Babka ucierana
Pyszna, delikatna i lekka… Taka właśnie jest babka ucierana. Przedstawiamy prosty...
Rolada z jabłkami
Nie masz pomysłu na deser? Przedstawiamy szybki i prosty przepis na roladę z jabłkami....
Gnocchi zapiekane w mięsnym sosie
Domowe gnocchi, podawane w mięsnym sosie, to danie, które rozpływa...
Ravioli z sosem pomidorowym
Czy łatwo przyrządzić domowe ravioli? Podpowiadamy prosty przepis na ravioli...
Domowy makaron z natką i orzechami
Nic tak nie rozgrzeje i nie doda energii jak domowy makaron. Sprawdź...

Kalendarz

Marzec 2021
pon wt śr czw pt sob nie
« Lut    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031