Zupa krem ze świeżego, zielonego groszku…

Drukuj
 

Zupa krem ze świeżego, zielonego groszku to idealna i orzeźwiająca propozycja na letnie dni. Przedstawiamy prosty przepis na ten wakacyjny przysmak!

Składniki:

  • 800 g świeżego, zielonego groszku,
  • 2 duże cebule,
  • 2 łyżki oleju z czosnkiem i z ziołami,
  • 1 litr bulionu warzywnego,
  • 0,5 cytryny,
  • kozieradka do smaku,
  • pieprz i sól do smaku,
  • ziarna czarnuszki i sezamu.

Przygotowanie:

Pokrój cebulę w kostkę. W garnku rozgrzej olej z czosnkiem i z ziołami. Wrzuć cebulę i smaż do momentu, aż się zeszkli. Dodaj świeży, zielony groszek. Całość zalej bulionem warzywnym. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem aż groszek będzie miękki. Pod koniec gotowania, dopraw zupę solą, pieprzem i kozieradką. Następnie dodaj sok z cytryny. Zmiksuj całość blenderem. Na koniec posyp zupę ziarnami czarnuszki i sezamu.

Smacznego!

Pozostaw komentarz


bardzo słabasłabadostatecznadobrabardzo dobra (brak oceny)
Loading ... Loading ...

Ostatnio dodane

Zupa krem ze szpinaku
Szpinak w kuchni możemy wykorzystać na wiele sposobów. To doskonały składnik...
Chłodnik ogórkowy z awokado, rzodkiewką i fetą
Lato w pełni! Pora więc wykorzystać dary tej pory...
Chłodnik z botwinki…
Lato na dobre zagościło na naszych podwórkach. Chłodnik z botwinki idealnie...
Wielkanocny biały barszcz
Biały barszcz to druga, zaraz po żurku, świąteczna zupa bez której trudno...
Wielkanocne przysmaki… Żurek w chlebie z białą kiełbasą!
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami....

Kalendarz

Sierpień 2020
pon wt śr czw pt sob nie
« Lip    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31