Grillowane steki z gorczycą i majerankiem

Przed nami majówka! Kilka dni wolnego, które zapewne spędzisz w towarzystwie rodziny i przyjaciół. Przedstawiamy zatem przepis na grillowane steki z gorczycą i z majerankiem.

Depositphotos 195253326 xl 2015

Składniki:

  • 600 g karkówki,

  • przyprawa do wieprzowiny,

  • musztarda,

  • majeranek,

  • oliwa.

W małej miseczce wymieszaj przyprawę do wieprzowiny, musztardę, majeranek i oliwę. Umyte i osuszone mięso, pokrój na steki. Natrzyj każdy z nich, przygotowaną marynatą, a następnie odstaw do lodówki na 30 minut. Zamarynowane steki grilluj 5-6 minut z każdej strony. Tak przygotowane steki możesz podać z sałatką, warzywami bądź grzankami. Smacznego!

Leave a Reply