
Z pewnością domowa spiżarnia to marzenie każdej Pani Domu… I nie bez powodu! To idealnie miejsce, w którym przechowasz wszystkie artykuły spożywcze, sprzęt kuchenny oraz naczynia, zaoszczędzając przy tym miejsce w kuchni. Sprawdź, jakie zalety ma domowa spiżarnia i zainspiruj się!
#1 Zalety domowej spiżarni
Spiżarnia to pomieszczenie, które wspomaga kuchnię. Zdrowa żywność wymaga odpowiedniego przechowywania. Jest więc to doskonałe zaplecze gospodarcze dla świeżych owoców i warzyw. To także idealne miejsce na dodatkową lodówkę bądź zamrażarkę.
#2 O czym warto pamiętać, aranżując spiżarnię?
Bardzo ważną kwestią przy urządzaniu spiżarni jest sprawna wentylacja, która zadba o właściwą cyrkulację powietrza, co pozytywnie wpłynie na przechowywane produkty. Otwarte półki to kolejny niezbędny element domowej spiżarni. Dzięki nim będziesz mógł, w łatwy sposób, odnaleźć produkt, który jest Ci potrzebny. Pamiętaj także, aby w spiżarni nie było dodatkowego źródła ciepła, w postaci grzejnika.
#3 Cargo…
Jeśli jednak nie dysponujesz odpowiednią ilością miejsca, która pozwoliłaby Ci zagospodarować spiżarnię w osobnym pomieszczeniu to nic straconego! Z pomocną spieszy Ci zabudowa typu cargo. Wysuwana szafa z pojemnymi półkami pozwoli na łatwe przechowywanie przetworów i artykułów spożywczych.