Powiew ciepłego powietrza sprawia, że sezon na grillowanie można powoli uznać za otwarty. Dla miłośników zdrowego jedzenia mamy doskonałą propozycję na wykorzystanie grillowanych warzyw w sałatce z makaronem ryżowym. Zobaczcie sami!
Składniki:
– Międzybrodzki Makaron ryż – 250 g
– Cukinia – 1 średnia szt.
– Bakłażan – 1 szt.
– Natka pietruszki
– Listki bazylii
– Przyprawa do grilla
– Sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Wcześniej umytą cukinię i bakłażana kroimy w grubsze plastry i posypujemy przyprawą. Tak przygotowane warzywa grillujemy, pilnując żeby się nie przypaliły. Na koniec wykładamy na talerz makaron, cukinię i bakłażana. Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki i dekorujemy świeżym listkiem bazylii.
Smacznego!