Miodowiec dla mistrzyni

Chcąc nadać towarzyskiemu spotkaniu wyjątkową rangę, zadbaj, by na stole pojawił się wypiek, który zachwyci Twoich bliskich. Tradycyjny, polski Miodowiec nie należy do najłatwiejszych ciast, ale są sposoby na jego łatwe wykonanie. Wypróbuj i pokaż rodzinie, że jesteś mistrzynią wypieków!

Miodowiec uchodzi za dość trudny do upieczenia. Nie zawsze udaje się odpowiednio kruchy i lekki, a ciasto miodowe łatwo się przypala i wychodzi twarde, jak… deska. Delecta opracowała recepturę, dzięki której mistrzowski Miodowiec uda się każdej pani domu, w kilku prostych krokach.

miod

(Wyraźny aromat miodu jest bardzo ważny)

Miodowiec Delecta to aromatyczne ciasto miodowe z lekkim kremem budyniowym o waniliowej nucie. Przy minimum wysiłku zagwarantuje kulinarny i… towarzyski sukces. Wystarczy dodać tylko mleko, masło lub margarynę, jaja i miód.

Podaj go z dumą rodzinie i przyjaciołom podczas świąt, przyjęcia imieninowego czy komunijnej uroczystości swojego dziecka.

miodowiec delecta

(Miodowiec firmy Delecta)

Rozsmakuj się w kulinarnym sukcesie – sięgnij po pozostałe wypieki z linii „Słodkie Specjały” Delecta, do wyboru: Krówka, Karpatka, Wuzetka i Tiramisu.

Leave a Reply