Kategoria: Makarony
Borowiki to niezwykle popularne grzyby. Można je suszyć, dusić, marynować i mrozić. Doskonale nadają się do zup, sosów, makaronów oraz wszelkiego rodzaju zapiekanek. Podpowiadamy, jak przyrządzić makaron tagiatelle z …
Poniżej prezentujemy kulinarną inspirację, gdzie makaron odgrywa główną rolę, całość jest jednak zdrowa dla naszego organizmu. Makaron „Ryż” z julien Składniki: Międzybrodzki Makaron ryż (z semoliny) – 250 g …
Ser pleśniowy często kojarzony z luksusem, teraz może być szybko i pysznie przygotowany w każdym domu. W połączeniu z makaronem i szpinakiem, będzie nie tylko pysznym ale również zdrowym …
Idealna sałatka do potraw z grilla.
Podczas wiosny najlepiej smakują nam lekkie, a jednocześnie sycące posiłki. Świetnie sprawdzają się w takim wypadku wszelkiego rodzaju zupy. My polecamy pomidorową, którą w ramach urozmaicenia wzbogacimy o makaron …
Legenda głosi, iż spaghetti pochodzi z Chin, natomiast druga wersja, iż spaghetti jadano we Włoszech już za czasów Etrusków. Kto ma rację? Dokładnie nie wiadomo, ale jako fani kuchni …
Przepis na szybki i bardzo smaczny posiłek, a dokładnie pastę z warzywami. Jest to danie ultraszybkie do przyrządzenia. Danie to można określić mianem ikony studenckiego życia. Jeśli jesteś osobą, …
Włosi to prawdziwi znawcy makaronu. Wiedzą o nim niemal wszystko. Szczególną uwagę zwracają na rodzaj wykorzystywanej do jego produkcji pszenicy. Zgodnie z tradycyjnymi recepturami powinna to być semolina – …
Krajanka jest sztandarowym produktem firmy Czanieckie Makarony. Domowa receptura makaronu wyrabianego dawniej w każdym domu zainspirowała do rozpoczęcia produkcji makaronów z Czańca. Niezmieniona od lat receptura pozwala wciąż cieszyć …
Makaron z pomidorami w sosie serowym składniki na 4 porcje: – 40 dag makaronu (np. kolanka) – mała cebula – ząbek czosnku – 1 łyżka masła – 250 g …