Makaron w wersji fit

Poniżej prezentujemy kulinarną inspirację, gdzie makaron odgrywa główną rolę, całość jest jednak zdrowa dla naszego organizmu.

Makaron „Ryż” z julien

Składniki:

Międzybrodzki Makaron ryż
(z semoliny) – 250 g
marchewka – 2 sztuki
seler – 1 sztuka
por – 1 sztuka
szczypior – ½ pęczka
czosnek – 4  ząbki
natka pietruszki – ½ pęczka
oliwa z oliwek – 2 łyżki
sól, pieprz, sos sojowy do smaku.

Wykonanie:

Makaron ugotować  w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Warzywa należy obrać, umyć i pokroić w cieniutkie paseczki. Część warzyw lekko podsmażyć na oliwie, dodać pokrojony w plasterki czosnek, Międzybrodzki Makaron ryż i pokrojoną natkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną sosu sojowego i jeszcze przez chwilę podsmażyć. Gotową potrawę wyłożyć na talerze, a obok położyć resztę surowych warzyw i posypać szczypiorkiem.

Smacznego!

makaron

fot. Międzybrodzkie Makarony

Leave a Reply