
Przepis na szybki i bardzo smaczny posiłek, a dokładnie pastę z warzywami. Jest to danie ultraszybkie do przyrządzenia. Danie to można określić mianem ikony studenckiego życia. Jeśli jesteś osobą, która nie lubi długo gotować to danie jest dla Ciebie perfekcyjne. Gorąco polecamy!!!
Składniki (dwie osoby):
- 1x bakłażan
- 1x biała cebula
- 1x pasta
- 4x pomidory
- 1x puszka kukurydzy
- 1x opakowanie parmezanu
- Przyprawy: pieprz, sól, ostra papryka, bazylia, majeranek, odrobina curry

Makarony, pomidory - podstawa kuchni włoskiej
Jak przygotować:
Na początku podsmażamy cebulkę, aby się ozłociła. Następnie dodajemy kukurydzę, pokrojony w kostkę bakłażan i pomidory, uprzednio obrane ze skórki. Wszystkie składniki smażymy na średnim ogniu i przyprawiamy. Osoby lubiące łagodne potrawy wystarczy, że użyją soli i pieprzu. Do potrawy na ostro dodamy więcej pieprzu i ostrej papryki. W przypadku pasty, do wrzącej i osolonej wody dodajemy makaron, mogą to być nitki, frędzle, odmian makaronu mamy mnóstwo, wedle preferencji. Gotowy makaron wykładamy na talerze i dodajemy warzywa, całość posypujemy parmezanem. Voila!!!
Życzymy smacznego!