Królewski miodownik, wspomnieniem świątecznych wypieków

Boże Narodzenie za nami, jeśli jednak tęsknisz za świątecznymi słodkościami wypróbuj Królewski miodownik, przyciągnie on ducha świąt na ten jeszcze jeden raz. Smacznego!

Królewski miodownik
Składniki:
680 g mąki pszennej
320 g sztucznego miodu
135 g wysokojakościowa margaryny
1/2 szklanki drobnego cukru trzcinowego „Cukier Królewski”
3 jajka
3 łyżeczki sody

Dekoracja: Polewa czekoladowa w saszetce Cukier perlisty „Cukier Królewski”

Sposób wykonania: Foremki smarujemy tłuszczem. W rondlu rozpuszczamy margarynę, a następnie pozostawiamy ją do przestudzenia. Mąkę mieszamy z drobnym cukrem trzcinowym „Cukier Królewski” i dodajemy do niej jajka. Następnie łączymy z margaryną i miodem. Ciągle mieszając dodajemy sodę. Gotowe ciasto przelewamy do foremek, wypełniając je w 3/4. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180° C . Miodownik pieczemy około 30-60 minut, w zależności od wielkości foremek. Po ostudzeniu ciasto wyjmujemy z foremek. Jeśli zanadto wyrośnie, możemy odciąć jego górną warstwę, aby było płaskie. Miodownik dekorujemy polewą czekoladową i posypujemy cukrem perlistym „Cukier Królewski”.

Królewski miodownik wspomnieniem świąt

Królewski miodownik wspomnieniem świąt

wygodne w użyciu produkty CUKIER KRÓLEWSKI

Wygodne w użyciu produkty CUKIER KRÓLEWSKI

 

Leave a Reply