
Ser pleśniowy często kojarzony z luksusem, teraz może być szybko i pysznie przygotowany w każdym domu. W połączeniu z makaronem i szpinakiem, będzie nie tylko pysznym ale również zdrowym i pożywnym posiłkiem.
Składniki:
1.Międzybrodzki Makaron Świderek – 250 g.
2.Ser pleśniowy – 1 op.
3.Opakowanie szpinaku ok 400 g.
4.Cebula – 1 szt.
5.Czosnek – 2 ząbki
6.Śmietana 12 % – 3 łyżki
7.Sól i pieprz
Wykonanie:
Krok 1. Międzybrodzki Makaron świderki gotujemy według zaleceń na opakowaniu
Krok 2. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy, a następnie dodajemy szpinak
Krok 3. Gdy szpinak trochę się podsmaży, dodajemy ser pleśniowym, czosnek i przyprawiamy dla smaku
Krok 4. Całość podajemy z makaronem
Przepis polecają: Międzybrodzkie Makarony

Fot. Fotolia.pl