Mamy dla Was pomysł na bardzo szybką zupę, która zawiera w sobie świeże warzywa i pożywny makaron. Dzięki temu stanowi lekki i zbilansowany posiłek. Zobaczcie sami!
Składniki:
– Międzybrodzki Makaron świderek – 250 g
– Skrzydełka kurczaka – 2 szt.
– Marchew – 3 szt.
– Fasola zielona – ok. 300 g
– Natka pietruszki
– Przecier pomidorowy – 3 łyżki
– Sól, pieprz
Przygotowanie:
Wszystkie składniki dokładnie myjemy. Do osolonej wody wkładamy skrzydełka. W międzyczasie obieramy marchewkę, odcinamy końcówki fasoli. Po chwili od zagotowania dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i fasolę. Następnie gotujemy na wolnym ogniu. Po ok. 15 min. dorzucamy makaron i gotujemy al dente. Pod koniec dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku. Gotową zupę wykładamy na talerze i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!