
Idealna sałatka do potraw z grilla.
Składniki:
- Ser mozzarella – 150g
- Międzybrodzki Makaron świderki – 250g
- Cukinia – 2 szt.
- Cebula – 1 szt.
- Czosnek – 2 ząbki
- Papryka – 1 sztuka
- Oliwa z oliwek – 5 łyżek
- Sól, pieprz
Wykonanie:
Na patelni rozgrzewamy oliwę, a następnie wrzucamy na nią posiekaną cebulę i czosnek, w momencie gdy będą lekko zarumienione dodajemy cukinię, paprykę i podsmażamy. Dodajemy pieprz i sól do smaku. W tym samym czasie należy ugotować makaron np. Międzybrodzki Makaron Świderki al dente, po ugotowaniu dodajemy go to gorących warzyw na patelnie. Na zakończenie dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę i mieszamy.
Chyba w składzie ktoś pieczarek zapomniał dodać. Albo to zamiennik papryki.