Makaron z mozzarellą i cukinią

Idealna sałatka do potraw z grilla.

Składniki:

  • Ser mozzarella – 150g
  • Międzybrodzki Makaron świderki – 250g
  • Cukinia – 2 szt.
  • Cebula – 1 szt.
  • Czosnek – 2 ząbki
  • Papryka – 1 sztuka
  • Oliwa z oliwek – 5 łyżek
  • Sól, pieprz

Wykonanie:

Na patelni rozgrzewamy oliwę, a następnie wrzucamy na nią posiekaną cebulę i czosnek, w momencie gdy będą lekko zarumienione dodajemy cukinię, paprykę i podsmażamy. Dodajemy pieprz i sól do smaku. W tym samym czasie należy ugotować makaron np. Międzybrodzki Makaron Świderki al dente, po ugotowaniu dodajemy go to gorących warzyw na patelnie. Na zakończenie dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę i mieszamy.

makaron z cukinia

One Response

  1. Ula 10 lipca 2013

Leave a Reply