Kategoria: Obiady
Kotlety ziemniaczane to potrawa, która smakuje nie tylko miłośnikom dań jarskich… Szczególnie jeśli w ich środku znajduje się jakiś farsz. Mięsny, rybny, warzywny lub grzybowy… Wybór należy do Ciebie! …
Doskonałym przykładem prostego i sycącego dania kuchni włoskiej są drobne kluseczki zwane gnocchi, przyrządzane na różne sposoby, w zależności od regionu. Dziś przedstawiamy pomysł na gnocchi z pieczarkami i …
Intrygujące połączenie łagodnego dorsza, który wprost rozpływa się w ustach oraz słodko-kwaśnego sosu na bazie masełka i cytryny będzie idealną propozycją na obiad dla dwojga.
Przypominające znane polskie pierogi, kryją w sobie jednak zupełnie inny smak. Tajemnicą jest tutaj sposób ich przygotowania, a także pyszne nadzienie.
Prawdziwy włoski makaron w połączeniu z borowikami, prosto z polskiego lasu. Całość prezentuje się pięknie i smakuje wyśmienicie!
Kibiny to pyszne pierożki, które dziś prezentujemy z farszem z białej kiełbasy. Składniki: – mąka 500g – masło 150g – surowe żółtko i całe jajko – gęsta kwaśna śmietana …
Stek z polędwicy wołowej z sosem rakowym w nowoczesnej odsłonie spełni oczekiwania najbardziej wymagających smakoszy.
Gotową kiszkę wystarczy polać gorącymi grzybami w śmietanie, by uzyskać potrawę iście z myśliwskiej chaty.
Placki z cukinii to doskonała alternatywa dla placków ziemniaczanych. Są lekkostrawne, a mają bardzo dużą zawartości związków odżywczych. Jeżeli zamiast mąki dodamy płatki owsiane, będą lekką przekąską dietetyczną.
Chrupiące placki ziemniaczane to powrót do smaków dzieciństwa. Podawane z jogurtem, śmietaną solą lub cukrem, smakują doskonale przez cały rok.