Pieczone papryki nadziewane farszem serowo-pomidorowym

Nie masz pomysłu na obiad? Przedstawiamy prosty i szybki przepis na pieczone papryki nadziewane farszem serowo-pomidorowym. Sprawdź i zainspiruj się!

obraz2

Składniki:

  • 4 duże papryki czerwone,
  • 25 dag pomidorków cherry,
  • 10 dag twarożku śmietankowego,
  • 3 łyżki oleju roślinnego,
  • 2 jajka,
  • 3-4 gałązki bazylii,
  • 2 łyżki startego parmezanu,
  • 100 ml śmietanki 18%,
  • sól,
  • pieprz.

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do temperatury 170 stopni Celsjusza. Naczynie do zapiekania posmaruj olejem. Z papryk odetnij czapeczki, usuń gniazda nasienne i ułóż w naczyniu do zapiekania. Z bazylii oderwij listki i drobno posiekaj. Część odłóż do dekoracji. Jajka roztrzep z parmezanem, śmietanką, twarożkiem, bazylią i pomidorkami. Dopraw solą i pieprzem. Następnie napełnij papryki farszem i nakryj odciętymi wcześniej czapeczkami. Skrop papryki olejem i piecz w piekarniku przez 50 minut.

Przed podaniem posyp papryki bazylią. Gotowe!

Smacznego!

Leave a Reply