Kompozycja zdrowych i pożywnych warzyw na patelnię z przyprawą pikantną to danie opracowane z myślą o miłośnikach wyrazistej hiszpańskiej kuchni.
Producent mrożonek proponuje wielbicielom śródziemnomorskich smaków szybkie i proste w przygotowaniu danie. Kuchnia Półwyspu Iberyjskiego bywa równie ognista, jak jego mieszkańcy. Smak warzyw na patelnię Espana podkreśla pikantna mieszanka ziół i przypraw.
Wśród składników mrożonki Espana z przyprawą pikantną znalazły się soczysta cukinia, zielona fasola szparagowa, chrupiąca czerwona papryka, podsmażane ziemniaki oraz sycące i pożywne ziarna czerwonej fasoli. Smak potrawy wzbogaca biała i czerwona cebula. Dodana do jarzyn, aromatyczna przyprawa pikantna zamknięta w wygodnej saszetce to przemyślana kompozycja słodkiej papryki, suszonych pomidorów, cebuli, chilli, czosnku, kminku, kolendry, oregano, cynamonu i gałki muszkatołowej.
Warzywa na patelnięd’aucyz linii 3 minuty – tylko chwila są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Mieszankę jarzyn wystarczy wrzucić na rozgrzaną patelnię z oliwą, dodać zawartość saszetki i smażyć przez 3 minuty. Składnikizostały odpowiednio podgotowane przed zamrożeniem, dlatego po podsmażeniu są jednakowo miękkie. Warzywa na patelnię d’aucy można podać jako samodzielne danie. Espana z przyprawą pikantną bardzo dobrze komponuje się również z rybami i owocami morza.
Produkt dostępny w wygodnym opakowaniu 450 g z perforacją w cenie ok. 5 zł/szt. Na opakowaniu widnieją czytelne piktogramy, prezentujące, w jaki sposób przygotować warzywa.
d’aucy poleca przepis na hiszpańskiego sandacza z warzywami:
Hiszpański sandacz
Składniki:
900 g (2 paczki) warzyw na patelnięEspana d’aucy,
250 g sandacza,
300 ml śmietany 36%,
10 ml białego wina,
20 ml oliwy z oliwek,
40 g masła,
10 g czerwonego pieprzu,
15 g przyprawy do ryb,
Vegeta, sól, pieprz do smaku,
cytryna i bazylia do dekoracji
Przygotuj warzywa na patelnię Espana z przyprawą pikantną d’aucy wg przepisu na opakowaniu. Dopraw sandacza przyprawą do ryb i Vegetą, a następnie piecz w temperaturze 180ºC przez ok. 10 minut. Przesmaż na maśle posiekany czerwony pieprz, podlej białym winem i poczekaj aż odparuje. Następnie dodaj śmietanę i gotuj przez chwilę na małym ogniu.
Ułóż warzywa i sandacza na talerzu, polej potrawę aromatycznym sosem. Udekoruj talerz świeżą bazylią oraz cząstkami cytryny. Smacznego!