Hiszpański smak w Twojej kuchni

Kompozycja zdrowych i pożywnych warzyw na patelnię  z przyprawą pikantną to danie opracowane z myślą o miłośnikach wyrazistej hiszpańskiej kuchni.

Producent mrożonek proponuje wielbicielom śródziemnomorskich smaków szybkie i proste w przygotowaniu danie. Kuchnia Półwyspu Iberyjskiego bywa równie ognista, jak jego mieszkańcy. Smak warzyw na patelnię Espana podkreśla pikantna mieszanka ziół i przypraw.

Wśród składników mrożonki Espana z przyprawą pikantną znalazły się soczysta cukinia, zielona fasola szparagowa, chrupiąca czerwona papryka, podsmażane ziemniaki oraz sycące i pożywne ziarna czerwonej fasoli. Smak potrawy wzbogaca biała i czerwona cebula. Dodana do jarzyn, aromatyczna przyprawa pikantna zamknięta w wygodnej saszetce to przemyślana kompozycja słodkiej papryki, suszonych pomidorów, cebuli, chilli, czosnku, kminku, kolendry, oregano, cynamonu i gałki muszkatołowej.

espana 3 minuty

(Mrożonka Espana firmy d'aucy Polska)

Warzywa na patelnięd’aucyz linii 3 minuty – tylko chwila są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Mieszankę jarzyn wystarczy wrzucić na rozgrzaną patelnię z oliwą, dodać zawartość saszetki i smażyć przez 3 minuty. Składnikizostały odpowiednio podgotowane przed zamrożeniem, dlatego po podsmażeniu są jednakowo miękkie. Warzywa na patelnię d’aucy można podać jako samodzielne danie. Espana z przyprawą pikantną bardzo dobrze komponuje się również z rybami i owocami morza.

Produkt dostępny w wygodnym opakowaniu 450 g z perforacją w cenie ok. 5 zł/szt. Na opakowaniu widnieją czytelne piktogramy, prezentujące, w jaki sposób przygotować warzywa.

d’aucy poleca przepis na hiszpańskiego sandacza z warzywami:

Hiszpański sandacz

Składniki:

 900 g (2 paczki) warzyw na patelnięEspana d’aucy,

 250 g sandacza,

 300 ml śmietany 36%,

 10 ml białego wina,

 20 ml oliwy z oliwek,

 40 g masła,

 10 g czerwonego pieprzu,

 15 g przyprawy do ryb,

 Vegeta, sól, pieprz do smaku,

 cytryna i bazylia do dekoracji­

Przygotuj warzywa na patelnię Espana z przyprawą pikantną d’aucy wg przepisu na opakowaniu. Dopraw sandacza przyprawą do ryb i Vegetą, a następnie piecz w temperaturze 180ºC przez ok. 10 min­ut. Przesmaż na maśle posiekany czerwony pieprz, podlej białym winem i poczekaj aż odparuje. Następnie dodaj śmietanę i gotuj przez chwilę na małym ogniu.

Ułóż warzywa i sandacza na talerzu, polej potrawę aromatycznym sosem. Udekoruj talerz świeżą bazylią oraz cząstkami cytryny. Smacznego!

Leave a Reply