Dania śródziemnomorskie swoją popularność w Polsce zawdzięczą nie tylko różnorodności smaków, ale przed wszystkim łatwości ich przyrządzania. Najbardziej znane potrawy kuchni francuskiej, takie jak ratatouille czy włoskiej, jak risotto wywodzą się z prostej, wiejskiej tradycji kulinarnej. Bazują na świeżych warzywach z dodatkiem oliwy z oliwek i aromatycznych ziół. Teraz tradycyjne potrawy z nad basenu Morza Śródziemnego możemy przyrządzić w zaledwie 3 minuty we własnej kuchni!
Z myślą o wielbicielach francuskich smaków d’aucy opracowało warzywa na patelnię – Ratatouille z ziołami. Produkt zawiera soczystą cukinię, dojrzałe pomidory i kawałki delikatnego bakłażana. Warzywną kompozycję wzbogacają słodka czerwona papryka oraz cebula. Do mieszanki dołączono saszetkę z charakterystyczną dla południowego regionu Francji, aromatyczną mieszkanką ziół prowansalskich z czosnkiem. Warzywny gulasz zyska dzięki niej wyrazisty smak. Danie można podawać samodzielnie lub z dodatkiem mięsa drobiowego.
Amatorom tradycyjnych dań włoskich d’aucy poleca Risotto o smaku maślanym skomponowane z 6 specjalnie dobranych składników. Zielony groszek, słodką marchew oraz złocistą kukurydzę połączono w nim z kawałkami soczystej czerwonej papryki. Smak warzyw i ryżu podkreśla aromatyczna, specjalnie skomponowana przyprawa.W wygodnej saszetce znajdują się m.in. kurkuma, natka pietruszki, papryka oraz czarny pieprz. Do Risotto, w zależności od upodobań, można dodać owoce morza lub kawałki podsmażonego kurczaka.
Warzywa na patelnię d’aucyz linii 3 minuty – tylko chwila są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Mieszanki wystarczy wrzucić na rozgrzaną patelnię z oliwą, dodać przyprawę i smażyć przez 3 minuty. Wszystkie składniki wchodzące w skład warzywnych kompozycji d’aucy zostały odpowiednio podgotowane przed zamrożeniem, dlatego po podsmażeniu są jednakowo miękkie.
Produkty dostępne są w wygodnych opakowaniach z perforacją w cenie ok. 5 zł/szt. Na opakowaniach widnieją czytelne piktogramy, prezentujące, w jaki sposób przygotować warzywa.