Pomysł na grillowanego kurczaka z pieczonymi ziemniakami
Składniki:
– filet z kurczaka – 4 szt. po ok. 120g
– pieczarki świeże – 10 średnich szt.
– cebula – 1 średnia szt.
– sól, pieprz do smaku
– świeży rozmaryn
– ziemniaki – 4 średnie szt.
– olej – 2 łyżki
– sos koperkowy „Tarsmak”
Wykonanie:
Filety z kurczaka doprawić solą i pieprzem, posmarować niewielką ilością oleju i zgrillować na dobrze rozgrzanej patelni. Pod koniec grillowania dodać pieczarki i cebulę pokrojoną w półplasterki i małą gałązkę świeżego rozmarynu. Całość chwilkę przesmażyć, wymieszać, a następnie przykryć i poddusić 2-3 minuty na wolnym ogniu. Podawać z pieczonymi ziemniakami i sosem koperkowym „Tarsmak”. Ziemniaki pieczone: dokładnie umyte posmarować olejem i do piekarnika na ok. 1 godzinę – temp. 200st.C
Smacznego!