Kiełbasa Krucha Kmicica: smak szlacheckich czasów

Staropolskie uczty znamy głównie z filmów lub książek. Suto zastawione stoły, unoszący się w powietrzu zapach domowych specjałów, dom pełen gości, gwar rozmów, a do tego rodzinna atmosfera – to były zwyczaje, do których warto wracać! Teraz, dzięki wędlinom marki Gzella jest to możliwe. Kiełbasa Krucha Kmicica to klasyczna propozycja dla prawdziwych smakoszy, ceniących produkty regionalne o unikalnej recepturze oraz aromacie.

Kiełbasa Krucha Kmicica Gzella fot. Gzella

Kiełbasa Krucha Kmicica Gzella, fot. Gzella

Kwintesencję smaku uzyskano dzięki wykorzystaniu wysokiej jakości składników, a także specjalnie dobranej kompozycji przypraw, takich jak czosnek czy gorczyca. Co więcej, na każde 100 g wyrobu zużyto aż 120 g wyselekcjonowanego, grubo siekanego mięsa wieprzowego. Ponadto kiełbasa Krucha Kmicica nie zawiera glutenu oraz fosforanów. Specjał wyśmienicie smakuje na zimno, szczególnie serwowany z dodatkiem musztardy i chrzanu, soczystych, świeżych warzyw oraz marynowanych grzybów. Kiełbasa polecana jest także jako uzupełnienie regionalnych stołów, na których apetycznie się prezentuje, m.in. dzięki charakterystycznej ciemno-brązowej barwie, będącej efektem długiego wędzenia w dymie drzewnym.

Podobnie jak pozostałe wędliny z linii Skarby Kmicica marki Gzella, przysmak ten doda każdej uczcie iście szlacheckiego charakteru. Zatem wystarczy jeszcze zaprosić gości, by poczuć się jak za dawnych, dobrych czasów!

Leave a Reply