Pierogi z mięsem i kapustą to jedna z potrwa, które kojarzą nam się z dzieciństwem. A jakby tak ją nieco urozmaicić? Oto ciekawa propozycja.
Potrzebne będą:
- Pierogi z mięsem i kapusta JAWO (1 opakowanie),
- 150 g boczku,
- 1 średniej wielkości cebula,
- 6 ząbków czosnku,
- 400 ml czerwonego, półwytrawnego wina,
- Szczypta tymianku,
- Sól i pieprz do smaku,
- Łyżeczka mąki
Sposób przygotowania:
Cebulę, czosnek i boczek drobno kroimy i podsmażamy na maśle. Pod koniec smażenia dodajemy niecałe 300 ml wina oraz tymianek. Wszystko dusimy jeszcze 7 minut. Pozostała część wina łączymy z mąką i zagęszczamy nią sos. Pierogi gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i polewamy przygotowanym sosem. Podajemy udekorowane natką pietruszki.
Smacznego!