Amerykańskie przysmaki na polskim ruszcie
Królewskie burgery z sosem musztardowo-paprykowym
Składniki:
– 200 g mięsa wołowego mielonego
– 1 mała cebula
– sól, pieprz do smaku
– 2 bułki do hamburgerów
– 2 plasterki sera żółtego
– 4 plasterki boczku wędzonego
– 2 liście sałaty
– 2 plasterki pomidora
– olej
– Sos musztardowo-paprykowy Tarsmak
Wykonanie:
Do mięsa dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wyrobić. Uformować dwa okrągłe, płaskie kotlety wielkości bułki i zgrillować z obu stron na patelni posmarowanej niewielka ilością oleju. Bułki przekroić na pół i zagrzać (nawet lekko zrumienić) z obu stron. Na gorące połówki bułek położyć plasterki sera, gorące kotlety, sałatę, grillowane plastry boczku i pomidora. Polać obficie Sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak i przykryć drugą połówką bułki.

Królewskie burgery z sosem musztardowo-paprykowym






